استراتژی چین در آفریقا ، گسترش حضور نظامی و نفوذ مالی

به گزارش مرد کوچک، رهبری چین فرماندهان ارتش های کشورهای آفریقایی را به پکن دعوت نموده است. هدف از این دیدار گفت وگوهایی برای رسیدن به صلح عنوان شده، اما کارشناسان می گویند چین اهدافی فراتر از این، ازجمله فروش تسلیحات را دنبال می نماید.

استراتژی چین در آفریقا ، گسترش حضور نظامی و نفوذ مالی

با تور چین سفری خاطره انگیز را تجربه کنید.

به گزارش دویچه وله، سربازان چینی برای اولین بار در سال 2011 به آفریقای شمالی اعزام شدند. آن موقع دولت چین یک ناو جنگی را راهی بندر لیبی نموده بود تا بر خروج 35 هزار نفر از اتباع این کشور از لیبی که درگیر جنگ داخلی شده بود، نظارت نمایند. امروز، یعنی هشت سال بعد، حضور نیروهای نظامی چین در بخش هایی از قاره آفریقا به امری عادی بدل شده است.

کلاه آبی های چینی در میان دیگر نیروهای سازمان ملل در سودان و مالی خدمت می نمایند. آنها هم چنین در جیبوتی، نقطه ای مهم و استراتژیک در خلیج عدن حضور دارند. چین سال 2017 اولین پایگاه نظامی خود در خارج از این کشور را در جیبوتی مستقر کرد و حالا می خواهد همکاری های نظامی خود را با سایر کشورهای آفریقایی گسترش دهد.

به همین دلیل نیز وزارت دفاع چین از روسا و فرماندهان ارشد ارتش کشورهای آفریقایی دعوت نموده است از چهاردهم ماه ژوئیه به مدت یک هفته در اجلاسی در پکن شرکت نمایند. سال گذشته چنین نشست مشابهی برگزار شده بود. رسانه های چین تبلیغ می نمایند که این نشست ها فقط یک هدف دارند: دستیابی به صلح.

اما لینا بن عبدالله، کارشناس مسایل سیاسی معتقد است که چین به دنبال حضور گسترده تر به منظور بسط منافع مالی خود در آفریقاست. به همین دلیل نیز این کشور کوشش خود را بر همکاری بیشتربا اتحادیه آفریقا گذاشته است. از جمله این فعالیت ها آموزش نیروهای پلیس و ارتش در کشورهای آفریقایی است.

خانم عبدالله می گوید، تاسیس پایگاه نظامی در جیبوتی نقشی کانونی برای چین ایفا می نماید. خلیج عدن نه تنها از نظر نظامی بلکه به لحاظ مالی نیز برای شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین از اهمیت زیادی برخوردار است، به ویژه برای جاده ابریشم، که یک پروژه بزرگ مالی چین محسوب می گردد. یک خط آهن جیبوتی را به آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی وصل می نماید. ساخت این راه آهن با منابع چینی و توسط مهندسان چینی اجرا شده است. چین میخواهد شبکه راه آهن ساخت خود را به تمام منطقه شرق قاره آفریقا گسترش دهد و کشورهای آن را به هم متصل کند.

یک موضوع دیگر نشست سال جاری در پکن فروش تسلیحات است. چین در سال های اخیر به یکی از صادرنمایندگان مهم سلاح به کشورهای آفریقایی تبدیل شده است. کوبوس وان اشتادن، از همکاران انستیتوی بین المللی مسایل آفریقا (SAAIA) می گوید روسیه هم چنان اولین صادر نماینده سلاح به آفریقاست اما چین درست پشت سر روسیه قرار گرفته است.

لینا بن عبدالله نیز تایید می نماید که چین می خواهد خود را به عنوان یک صادرنماینده تکنولوژی نظامی ارزان و مدرن عرضه کند، ولی او می افزاید که روسیه و آمریکا هم بیکار ننشسته اند و اهداف مالی و استراتژیک خود را در آفریقا دنبال می نمایند.

به نظر او رقابت این سه قدرت، هم تهدیدی است برای قاره آفریقا و هم یک فرصت. عبدالله می گوید اگر رهبران کشورهای آفریقایی با درایت باشند، کوشش خواهند کرد ضمن حفظ استقلال خود، از این رقابت بهره ببرند، در غیر این صورت عرصه دخالت این قدرت ها در امور داخلی آنها خواهند شد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 5 دی 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 563

به "استراتژی چین در آفریقا ، گسترش حضور نظامی و نفوذ مالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استراتژی چین در آفریقا ، گسترش حضور نظامی و نفوذ مالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید