مصرف تخمه شور چه عوارضی در پی دارد؟

به گزارش مرد کوچک، تخمه آفتابگردان یکی از مغزدانه ها است و در هرم راهنمای غذایی ایران در گروه حبوبات و مغزها قرار می گیرد. مغز انواع تخمه دارای مواد مغذی مختلفی از جمله پروتئین، چربی، کربوهیدرات، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مس، روی، منگنز، کروم و آهن و بعضی ویتامین ها مانند ویتامین های گروه B، ویتامین A و ویتامین E است. بعلاوه مغز تخمه مقادیر قابل توجهی فیبر و چربی امگا 3 دارد.

مصرف تخمه شور چه عوارضی در پی دارد؟

با توجه به ترکیبات موجود در تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل (در حد یک سوم لیوان در روز) مناسب است و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی کند. اما باید به دو نکته بسیار مهم مصرف زیاد تخمه و مصرف تخمه شور و بو داده توجه کنیم.

متاسفانه چون تخمه عمدتا به صورت تفننی و برای تفریح استفاده می گردد معمولا افراد در اندازه استفاده از آن حواس شان نیست و زیاد استفاده می نمایند.

باید توجه داشته باشیم که در 100 گرم تخمه آفتابگردان 580 کالری انرژی نهفته است و در صورت زیاده روی به علت کالری بالایی که دارد، باعث اضافه وزن و چاقی می گردد. در حالی که امروزه شیوع اضافه وزن و چاقی در جامعه بسیار بالاست و این مسئله یکی از مسائل سلامت جامعه محسوب می گردد.

از سوی دیگر تخمه ها بیشتر مواقع به صورت شور استفاده می شوند. دانه های آفتابگردان به طور طبیعی سدیم کمی دارند، اما در فرآیند بو دادن و نمک زدن، تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می گردد و مصرف زیاد آن می تواند فشارخون را افزایش داده و خطر ابتلا به سکته، بیماری های قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماری های کلیوی را افزایش دهد.

این در حالی است که امروزه فشارخون بالا در جامعه شیوع بالایی دارد؛ بنابراین در مصرف انواع تخمه باید احتیاط کرد؛ چرا که مصرف زیاد آن به علت چربی و کالری بالا منجر به اضافه وزن و چاقی می گردد.

استفاده از حرارت زیاد در بو دادن می تواند منجر به کاهش مواد مغذی در تخمه گردد و ویتامین هایی را که در برابر حرارت ناپایدار هستند، تخریب کند و تغییرات نامطلوب (تبدیل روغن مفید به نامطلوب) در چربی تخمه بوجود آورد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، باید به این نکته توجه کنیم که برای بو دادن و شور کردن تخمه، انواع با کیفیت پایین و ناسالم را انتخاب نکنیم زیرا این موضوع هم می تواند یک تهدید بالقوه برای سلامتی باشد.

با توجه به ترکیبات تخمه، مصرف انواع سالم و خام آن در حد متعادل (در حد یک سوم لیوان در روز) مناسب است و مشکل خاصی برای سلامتی ایجاد نمی کند اما باید توجه کنیم که اولا مصرف زیاد آن اصلا مطلوب نیست و می تواند منجر به چاقی و اضافه وزن و گردد و ثانیا مصرف شور آن توصیه نمی گردد؛ چراکه می تواند باعث افزایش فشارخون شده و خطر ابتلا به سکته، بیماری های قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و بیماری های کلیوی را افزایش دهد

منبع: گردشبان
انتشار: 5 آبان 1402 بروزرسانی: 5 آبان 1402 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 2273

به "مصرف تخمه شور چه عوارضی در پی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف تخمه شور چه عوارضی در پی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید