طرز تهیه کباب وزیری

به گزارش مرد کوچک، کباب ایرانی معروفیت جهانی دارد و در میان ایرانی ها و حتی افراد خارجی که طعم غذاهای این سرزمین را چشیده اند، کمتر کسی پیدا می گردد که عاشق کباب کوبیده یا جوجه کباب ما نباشد. همین خوشمزگی و لذیذ بودن این دو کباب، انتخاب را از میانشان سخت می نماید. خوشبختانه، کباب وزیری با در کنار هم قرار دادن ترکیب کوبیده و جوجه، کار را آسان نموده و می توانید در کنار هم از هر دوی این کباب ها لذت ببرید. در این مطلب با طرز تهیه کباب وزیری آشنا شوید.

طرز تهیه کباب وزیری

مواد لازم برای تهیه کباب وزیری (کوبیده و جوجه کباب)

  • گوشت راسته گوسفندی 500 گرم
  • گوشت قلوه گاه گوسفندی یا گوساله 500 گرم
  • دنبه گوسفندی 50 گرم
  • گوشت مرغ (سینه یا ران یا ترکیب هر دو) 1 کیلوگرم
  • پیاز بزرگ 4 تا 5 عدد
  • ماست چکیده 1.3 پیمانه
  • فلفل دلمه ای میانه 2 عدد
  • آبلیمو به میزان لازم
  • زعفران دم نموده به میزان لازم
  • کره آب شده به میزان لازم
  • نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

مراحل تهیه کباب وزیری: کباب کوبیده

مرحله اول: آماده کردن گوشت کباب کوبیده

اولین قدم برای درست کردن یک کباب اصیل ایرانی و خوشمزه این است که بدانید برترین انواع گوشت کبابی چیست و چه گوشتی برای چه کبابی مناسب است.

برای درست کردن کباب وزیری به روش خانگی، در ابتدا باید مایه کباب کوبیده را آماده کنید. پس گوشت قرمز شامل راسته گوسفندی و قلوه گاه گوسفندی یا گوساله را خریداری نموده و رگ و پی اضافی گوشت ها را بگیرید.

سپس گوشت ها را به همراه دنبه گوسفندی چرخ کنید تا هر دو نوع گوشت کاملا با هم مخلوط شده و یکدست شوند. بهتر است برای یکدست تر شدن گوشت، این مرحله را دو بار انجام بدهید؛ یعنی گوشت دو بار چرخ گردد.

مرحله دوم: مخلوط کردن گوشت با پیاز

در مرحله دوم، باید پیاز را آماده کنید. پس دو عدد پیاز میانه را پوست کنده و بشویید. سپس پیازها را با رنده ریز رنده کنید.

پیازهای رنده شده را با کف دست فشار بدهید تا آب پیازها گرفته گردد. پیازهای آب گیری شده را به گوشت اضافه کنید و آب پیاز را هم در ظرفی جداگانه ریخته و فعلا کنار بگذارید.

گوشت چرخ نموده را به همراه تفاله پیازها و قدری نمک و فلفل سیاه ورز بدهید. در سرانجام این مرحله باید مایه کباب کوبیده شما بافتی کاملا نرم و یکدست پیدا نموده و وقتی آن را از ظرف بلند می کنید، تکه های گوشت از هم جدا نشده و قابل تفکیک نباشد. این به این معناست که مایه کباب کوبیده شما آماده شده است.

حالا روی مایه مورد نظر یک لایه سلفون پیچیده و مایه کباب کوبیده خود را به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.

مرحله سوم: سیخ زدن کباب ها

پس از اینکه گوشت استراحت کرد، نوبت به سیخ زدن کباب ها می رسد که نقشی بسیار مهم در کیفیت نهایی کباب کوبیده شما و نریختن آن از سیخ دارد.

اولین نکته مهم، انتخاب سیخ مناسب است که باید از سیخ پهن مخصوص کباب کوبیده بهره ببرید. بهتر است سیخ ها را به آب پیاز که از قبل کنار گذاشته بودید، آغشته کنید تا سطح سیخ ها چسبناک شده و مواد گوشتی را بهتر روی خود نگه دارد.

حالا از مایه کباب کوبیده به میزان یک نارنگی بردارید و آن را به صورت یکنواخت روی سیخ پهن کنید. در فواصل منظم، با انگشت روی کباب ها نقش بیندازید تا گوشت شما بهتر مغزپخت گردد.

سپس سیخ ها را با احتیاط و با فاصله از هم کنار بگذارید و به سراغ مرحله بعدی، یعنی درست کردن جوجه کباب بروید.

مراحل تهیه کباب وزیری: جوجه کباب

مرحله اول: خرد کردن مرغ

برای درست کردن جوجه کباب هم درست مثل کباب کوبیده، باید مراحل مزه دار کردن گوشت و سپس سیخ کردن کباب ها را انجام بدهید تا یک جوجه کباب مرغوب و باکیفیت، مشابه جوجه کباب های رستورانی داشته باشید.

پس ابتدا گوشت مرغ را پاک نموده و بشویید، سپس آن را به تکه های مناسب جوجه کبابی (نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک) خرد کنید. اگر به میزان دقیق آن مسلط نیستید، می توانید از قصاب بخواهید تا گوشت مرغ را به صورت تکه نموده و مناسب برای جوجه کباب خرد نموده و به شما تحویل دهد.

توجه داشته باشید که برای درست کردن جوجه کباب، بنا به سلیقه و ذائقه خود می توانید هم از سینه مرغ و هم ران بهره ببرید. گوشت سینه بافت سفت تری دارد، در حالی که گوشت ران نرم تر، چرب تر و لذیذتر است. با این حال انتخاب در این زمینه کاملا سلیقه ای است.

مرحله دوم: مزه دار کردن جوجه کباب

راز اصلی داشتن یک جوجه کباب خوشمزه و به یادماندنی، در مزه دار کردن صحیح آن نهفته است.

برای مزه دار کردن جوجه کباب، ابتدا تکه های مرغ را در یک کاسه مناسب ریخته و زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید. مرغ ها را با زعفران ماساژ بدهید تا عطر و طعم آن کاملا به بافت مرغ ها برود.

سپس 2 عدد پیاز بزرگ به جامانده را صورت خلال های درشت و فلفل دلمه ها را هم به صورت تکه های درشت خرد نموده و به همراه آبلیمو به مرغ ها اضافه کنید. در نهایت ماست چکیده را هم به همراه نمک و فلفل به مخلوط مرغ ها اضافه نموده و مواد را خوب هم بزنید. برای اینکه ماست شما طعم غنی تری به مرغ ها بدهد، پیشنهاد می کنیم از ماست چکیده پرچرب خبرنگاران بهره ببرید.

حالا روی مواد را با یک لایه سلفون پوشانده و به مدت حداقل دو ساعت یا یک شب تا صبح در یخچال قرار بدهید تا استراحت نموده و مرغ خوب طعم دار گردد.

مرحله سوم: سیخ زدن جوجه کباب

پس از اینکه مرغ های شما به خوبی مزه دار شدند، باید تکه های مرغ را هم سیخ زده و برای کباب کردن آماده کنید.

توجه داشته باشید که برای درست کردن جوجه کباب، برخلاف کباب کوبیده، باید از سیخ باریک تری بهره ببرید تا گوشت مرغ به صورت کامل پاره نشده و از سیخ نیفتد.

برای سیخ کردن جوجه کباب ها، تکه های جوجه را روی یک سطح صاف مثل بشقاب یا سینی قرار بدهید و تکه مورد نظر را با کف دستتان بگیرید تا گوشت لیز نخورد. سپس سیخ را از وسط آن عبور بدهید.

توجه داشته باشید که اگر از ترکیب سینه و ران استفاده می کنید، سینه ها را در یک سیخ و ران ها را در سیخ دیگر بچینید. زیرا زمان پخت این دو قسمت گوشت باهم فرق دارد.

پختن کباب ها (روی کباب پز، حرارت مستقیم و…)

در نهایت، پس از اینکه تمام مراحل بالا را انجام دادید و هم کباب کوبیده و هم جوجه کباب را به سیخ کشیدید، نوبت به کباب کردن آن ها می رسد. شما می توانید از هر روشی که در دسترس دارید، مثل استفاده از دستگاه کباب پز یا منقل خانگی، حرارت مستقیم آتش و هر روش دیگری، برای کباب کردن غذای خود بهره ببرید.

فقط توجه داشته باشید که دود مستقیم زغال نباید به کباب ها بخورد، چون ضررزا است و طعم کباب شما را هم خراب می نماید.

در نهایت، ترکیب کره آب شده و زعفران دم نموده را باهم مخلوط نموده و با برس مخصوص آشپزی روی کباب های آماده شده بکشید.

کباب وزیری شما آماده است و می توانید آن را در کنار فلفل و گوجه فرنگی کبابی و پلوی زعفرانی یا دیگر انواع دورچین های مورد علاقه خود سرو کنید.

نکات تکمیلی درباره تهیه کباب وزیری

در این مطلب با طرز تهیه کباب وزیری خانگی آشنا شدیم. این کباب خوشمزه در صورت طبخ صحیح و اصولی، نگین اصلی مهمانی های شما خواهد بود. در بخش سرانجامی این مطلب، نکات تکمیلی و مهم برای درست کردن یک کباب کوبیده و جوجه کباب صحیح را آنالیز می کنیم.

کباب وزیری چیست؟

کباب وزیری همان ترکیب کباب کوبیده به همراه جوجه کباب و پلوی زعفرانی است که کار را برای کسانی که نمی توانند از میان این دو غذا دست به انتخاب بزنند، راحت می نمایند. در زمان سرو چلوکباب وزیری، یک سیخ کباب کوبیده به همراه یک سیخ جوجه کباب زعفرانی در کنار برنج قرار می گیرد.

کباب وزیری چه تاریخچه ای دارد؟

کباب وزیری یکی از کباب های محبوب و نسبتا مدرن ایرانی است که در مقایسه با کباب های سنتی مانند کوبیده، کباب برگ یا بختیاری قدمت کمتری دارد. گفته می گردد نام وزیری از آنجا آمده که در گذشته این ترکیب غذایی، مخصوص مهمانان ویژه و مقام های بلندمرتبه (از جمله وزرا) بوده و برای پذیرایی رسمی در دربار سرو می شده است.

به مرور زمان، کباب وزیری به علت طعم متعادل و تنوع در بافت و مزه (ترکیب گوشت قرمز و مرغ)، در منوی بیشتر رستوران های ایرانی جای ثابت پیدا کرد و به یکی از انتخاب های محبوب مردم تبدیل شد. امروزه این کباب نه تنها در ایران، بلکه در رستوران های ایرانی خارج از کشور نیز به عنوان نمونه ای از خلاقیت در آشپزی ایرانی شناخته می گردد؛ غذایی که اصالت کباب ایرانی را حفظ نموده و در عین حال تنوع و جذابیت بیشتری به سفره افزوده است.

فرق کباب وزیری و سلطانی؛ چه تفاوت هایی دارند؟

تفاوت اصلی طرز تهیه کباب وزیری و طرز تهیه کباب سلطانی، در نوع ترکیب و گوشت استفاده شده در آن ها است. کباب وزیری ترکیبی از یک سیخ کباب کوبیده (گوشت چرخ نموده گوسفندی یا گوساله) و یک سیخ جوجه کباب (مرغ مزه دار شده با زعفران و چاشنی ها) است. این کباب ترکیبی از گوشت قرمز و سفید بوده و طعمی متنوع تر و سبک تر دارد.

کباب سلطانی ترکیبی از یک سیخ کباب برگ (گوشت گوساله یا گوسفند) و یک سیخ کوبیده است. کباب سلطانی به علت استفاده از گوشت تازه و گران تر (کباب برگ)، معمولا غذایی مجلل تر محسوب می گردد و از نظر طعم سنگین تر و گوشتی تر از وزیری است.

تفاوت کباب میکس و وزیری چیست؟

کباب میکس می تواند شامل ترکیب متنوعی از چند نوع کباب باشد؛ مثلا جوجه کباب زعفرانی، جوجه کباب ترش، برگ، بختیاری یا حتی چنجه. ترکیب دقیق آن بسته به رستوران یا سلیقه سرآشپز فرق دارد. به بیان ساده تر، کباب وزیری نوع خاصی از کباب میکس است که فقط از کوبیده و جوجه تشکیل می گردد، در حالی که کباب میکس ممکن است شامل چند نوع کباب مختلف باشد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 آبان 1404 بروزرسانی: 7 آبان 1404 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 2424

به "طرز تهیه کباب وزیری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کباب وزیری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید