طرز تهیه بریون اصفهان، غذایی محبوب و خوشمزه
به گزارش مرد کوچک، بریونی یا بریانی نام یک غذای هندی است و نام اصلی غذای محبوب اصفهانی ها بریون یا بریان است؟ به قول خود اصفهانی ها شما وقتی به مغازه کبابی می روید کباب سفارش می دهید و وقتی هم به مغازه بریونی یا بریانی می روید قطعا می خواهید بریون یا بریان سفارش دهید و میل کنید.
مواد لازم برای 8 نفر
گوشت گوسفندی سردست: 1 کیلوگرم
چربی گوسفند: دو تا سه تکه هر کدام به میزان نصف کف دست
پیاز میانه: 2 عدد
زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین: به میزان دلخواه
نمک: 1 قاشق مرباخوری برای داخل مواد گوشت و 1 قاشق غذاخوری برای آبگوشت بعد از برداشتن گوشت های پخته شده
روغن مایع: 1 استکان
زعفران دم نموده: 1 قاشق غذاخوری برای گوشت و 1 قاشق غذاخوری برای خلال بادام
خلال بادام: 1 پیمانه
زرشک: 1 پیمانه
طرز تهیه بریون اصفهان
طرز تهیه بریون اصفهان کمی پر دردسر است اما به زحمتش می ارزد. ابتدا باید گوشت و چربی را با 8 لیوان آب سرد، پیاز، ادویه جات به جز نمک و 2 قاشق غذاخوری روغن مایع در یک قابلمه مناسب بپزید.
گوشت باید کاملا پخته گردد اما آب گوشت نباید کاملا جذب گردد. میزانی از آب گوشت را نگه دارید. بعد از پخته شدن گوشت و چربی آن ها را از آب جدا و در چرخ گوشت چرخ کنید. در اواسط چرخ کردن گوشت دو قاشق آب گوشت به گوشت در حال چرخ شدن اضافه کنید. این کار گوشت شما را پوک تر و لذیذتر می نماید.
چربی را باید همراه با گوشت چرخ کنید تا گوشت لطیف گردد و حالت پرزدار پیدا نکند. 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده، نمک، فلفل سیاه و نوک قاشق چایخوری دارچین به گوشت اضافه کنید.
در مرحله بعد زرشک و خلال بادام را با میزانی شکر تفت دهید و سپس میزانی زعفران دم نموده به آن اضافه کنید. می توانید در صورت تمایل میزانی خلال پسته هم اضافه کنید که البته اختیاری است.
در ادامه کار به جای مانده روغن مایع را با یک قاشق چای خوری نمک و کمی زردچوبه به آب گوشت اضافه کنید و اجازه دهید آب گوشت داغ گردد. یک کاسه از آب گوشت را بردارید و کنار بگذارید. در یک ماهیتابه پهن و ترجیحا مسطح (در قسمت وسط گودی نداشته باشد) ½ ملاقه آب گوشت بریزید و زمانی که به جوش آمد و روی آن حباب تشکیل شد یک عدد نان را داخل آب گوشت بچرخانید تا رنگ بگیرد.
تعداد نان ها بهتر است به میزان تعداد بریون ها یا بیشتر باشد. این کار را می توانید همزمان با سرخ شدن بریون ها انجام گردد تا نان ها گرم بمانند. اگر چه بعضی افراد بریون را سرخ می نمایند اما طرز تهیه بریون اصفهان به روش حرفه ای این است که هر عدد بریون را در کفگیر بریون درست کنید.
کف هر کدام از کف گیرها را کمی از آب گوشتی که کنار گذاشته بودید بریزید. کمتر از نوک قاشق دارچین و نمک روی آب گوشت بپاشید و به میزان هر کفگیر از گوشت چرخنموده بردارید و داخل کفگیر پهن کنید. ضخامت هر عدد بریون بهتر است یک سانتی متر باشد.
هر کفگیر را روی حرارت خیلی ملایم گاز قرار دهید و پنج تا ده دقیقه زمان دهید. اگر کفگیر به میزان کافی ندارید بعد از درست کردن هر عدد بریون کفگیر را سریع بشورید و خشک کنید و بریون بعدی را به همان ترتیب درست کنید.
وقتی که کنار هر بریون در کفگیر سرخ شد آن را در نانی که از قبل چرب نموده بودید برگردانید. روی هر عدد بریون میزانی زرشک و خلال بادام بریزید.
*می توانید در صورت تمایل به جای گوشت از جگر سفید بهره ببرید و به همین ترتیب برای درست کردن بریون عمل کنید. در این صورت به ازای یک عدد جگر سفید، 250 گرم گوشت سردست گوسفندی اضافه کنید و چربی را حذف کنید.
*بعضی هم عادت دارند همراه گوشت میزانی جگر سفید هم در آب می ریزند و بعد از پخت جگر سفید را جداگانه چرخ می نمایند و سرخ می نمایند و کنار بریون سرو می نمایند.
*برای درست کردن بریون اصفهان بهتر است از کفگیر روحی بهره ببرید. کفگیر مسی بریون را خیلی زود می سوزاند.
*برای این که بریون به راحتی از کفگیر جدا گردد با یک قاشق مرباخوری کمی زیر آن بزنید.
اگر کفگیر قبل از ریختن گوشت و سایر مواد داغ گردد بریون به کفگیر نمی چسبد.
*با این میزان مواد ممکن است ده عدد بریون داشته باشید.
منبع: گردشبان