سفری خوشمزه به دنیای غذاها، دسرها و خوراک های پاییزی
به گزارش مرد کوچک، زیبایی فصل زرد و نارنجی پاییز با عطر و طعم غذاهای لذیذ و مناسب برای روزهای خنک و دلچسب این فصل، دوچندان می شوند.
فصل زیبای پاییز با روزهای خنک و برگ های زرد و نارنجی به زودی فرا می رسد. یکی از لذت بخش ترین فعالیت هایی که می توان در روزهای خنک پاییزی انجام داد، آشپزی و امتحان کردن غذاها، دسرها، سالادها و خوراک های نو، متفاوت و پاییزی است. پس به آشپزخانه بروید، وسایل آشپزی خود را آماده کنید و روزی مملو از غذاهای رنگارنگ و طعم های لذیذ برای خود رقم بزنید.
خبرنگاران میخواهد در مجموعه آشپزی فصول، شما را با خوشمزه ترین و برترین غذاها، دسرها، سالادها و خوراک های مناسب برای هر فصل آشنا کند تا با طبخ آن ها برای مهمانی هایتان، روزی مملو از شادی و طعم های منحصربه فرد رقم بزنید.
با طبخ غذاهای متعدد پاییزی از وافل های کدوتنبل و کرامبل پنیر آبی گرفته تا چیپس های سیب پرادویه و مخلوطی از سبزیجات رنگارنگ، با ما همراه باشید و به سفری به گوشه وکنار دنیا با انواع خوراکی های بی نهایت لذیذ پاییزی بیایید.
غذاها، دسرها و خوراک های پاییزی:
- پای رنگین کمانی گودویل
- آلو و زردک وحشی سرخ شده
- تمپورای رنگین کمانی برگ چغندر با سس انچووی
- کیک شاتوت و علف لیمو
- کدوی ترش و شیرین به همراه نودل کنجدی
- انجیر کاراملی با ماسکارپونه پرتقال و عسل
- چیپس سیب تند
- مخلوط بلوچیز و قارچ
- کاپوناتای کدوحلوایی
- وافل کدوتنبل و بادام
1. پای رنگین کمانی گودویل
زیبایی و لذت طبخ یک پای لایه لایه و برشته در فر به همراه سیب زمینی شیرین و سبزیجات رنگارنگ و خوشمزه با تزئین پنیر لانکاشایر (Lancashire)، درست به مانند شرکت در یک فستیوال برداشت در فصل پاییز است.
اگر گیاه خوار هستید، می توانید نسخه گیاهی پای رنگین کمانی گودویل را درست کنید. برای این کار به جای کره از روغن های گیاهی یا روغن نارگیل بهره ببرید و به جای عسل در آن شیره انگور یا خرما بریزید. شما همچنین می توانید پنیر را از دستور پخت این پای حذف کنید و به جای استفاده از تخم مرغ، پای را به شیر سویا آغشته کنید.
مواد تشکیل دهنده پای رنگین کمانی گودویل، چغندر قند پوست کنده، روغن زیتون، سرکه قرمز، برگ های مرزنجوش یا پونه کوهی تازه، نمک و فلفل سیاه، سیب زمینی شیرین، زردک وحشی، مریم گلی تازه، پوست پرتقال، عسل، کره، تره فرنگی، آویشن، جوز هندی تازه، سبزیجات زمستانی، پوست و آب لیموی تازه، فلفل چیلی قرمز، پنیر چدار و تخم مرغ هم زده هستند.
برای درست کردن خمیر پای نیز به آرد ساده، نمک دریایی، بکینگ پودر، برگ های آویشن تازه ساطوری شده، کره یا روغن گیاهی و آب سرد نیاز دارید. شما باید در ابتدا آرد را الک کنید و سپس آویشن را به آن بیفزایید. کره را به تکه های کوچک تقسیم کنید و آن را در مواد خشک خمیر بریزید تا مخلوطی شبیه به خرده نان به دست بیاید. سپس آب را به آن اضافه کنید و مخلوط مواد را آن قدر ورز دهید تا یک خمیر یکدست درست گردد. خمیر را در سلفون بپیچید و آن را در یخچال قرار دهید.
فر را در دمای 220 درجه سانتی گراد یا 425 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم گردد. سپس چغندرها، مرزنجوش یا پونه کوهی، نمک و فلفل را به همراه روغن زیتون و سرکه در یک سینی فر قرار دهید. سیب زمینی های شیرین را در یک سینی دیگر بریزید و هر دو را به مدت یک ساعت بپزید. پوست پرتقال، زردک وحشی، مریم گلی، عسل و روغن زیتون را در یک ظرف با هم مخلوط کنید و روی آن را با فویل بپوشانید. سپس آن ها را به مدت 45 دقیقه در فر، بپزید تا کاملا طلایی شوند.
آویشن و تره فرنگی را در کمی روغن یا کره روی شعله گاز سرخ کنید تا نرم شوند. سپس سبزیجات، نمک، فلفل، پوست لیمو و چیلی را در روغن تفت دهید. پس از خنک شدن سیب زمینی ها، آن ها را با جوز هندی رنده شده پوره کنید. خمیر خنک شده را از یخچال دربیاورید و آن را در یک ظرف گرد پهن کنید.
زمانی که قصد دارید چیدن لایه های یک پای خوشمزه پاییزی را آغاز کنید، کار خود را با همه تره فرنگی ها آغاز کنید، سپس روی آن ها ، یک لایه پنیر لانکاشایر (Lancashire) رنده کنید. در ادامه روی آن ها چغندر قند، سبزیجات دیگر و یک لایه دیگر پنیر بریزید. سپس کار خود را با زردک های وحشی ادامه دهید و در نهایت، روی پای را با پوره سیب زمینی شیرین پر کنید. پای را با استفاده از یک برس، به تخم مرغ هم زده آغشته کنید و آن را به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزید.
پای رنگین کمانی گودویل را با سس قهوه ای گوشت سرو کنید و از طعم بی نهایت لذیذ آن، لذت ببرید.
2. آلو و زردک وحشی سرخ شده
آلو و زردک وحشی سرخ شده، یک همراه غذای خوشمزه، طعم دار و گیاهی برای انواع کباب ها به شمار می آید. این مخلفات لذیذ به معنای واقعی کلمه، یک غذای پاییزی است.
آلو و زردک وحشی سرخ شده از کره، نمک، زردک وحشی سفت، روغن زیتون فرآوری نشده، آلوهای سفت و برگ های شاهی آبی تشکیل می گردد. برای طبخ این غذا، کافی است پوست زردک های وحشی را بگیرید و آن ها را به صورت مکعبی خرد کنید. سپس آن ها را در آب و نمک بریزید و به مدت چند دقیقه بپزید. زردک ها را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
آلوها را در کره آب شده یا روغن سرخ کنید تا نرم شوند. سپس زردک های پخته را به همراه آویشن و آب لیمو به آلوها بیفزایید. درست قبل از سرو، شاهی های آبی را در ماهیتابه بریزید تا کمی حرارت ببینند.
3. تمپورای رنگین کمانی برگ چغندر با سس آنچوی
تمپورا، یکی از رایج ترین غذاهای ژاپنی است که در خارج از این کشور، به عنوان نمادی از آشپزی ژاپنی شناخته می گردد. در این غذا، انواع خوراک های دریایی، سبزیجات و تره بار ابتدا در مخلوطی خمیرمانند از آرد تمپورا و آب یا گاهی شیر فرو برده شده و سپس در روغن داغ سرخ می شوند. برای مزه دار کردن تمپورا از سس سویا استفاده می گردد.
تمپورا، غذایی بسیار زیبا و چشم نواز است. سبزیجات این غذا به آسانی آماده می شوند و با بافتی برشته و طعم عجیب و جالب سس آنچوی نمکی، شما را شگفت زده خواهد نمود. تمپورای رنگین کمانی را معمولا با سیب های حلقه شده نازک سرو می نمایند.
این نسخه از تمپورا، متشکل از برگ چغندر رنگین کمانی، آرد ساده، آرد ذرت، بکینگ پودر، نمک، آب گازدار خنک و سیب است. برای سس این غذای خوشمزه به فیله ماهیی آنچوی، سیر خردشده، برگ های آویشن، سس خردل، زرده تخم مرغ، روغن زیتون، روغن آفتابگردان و سرکه نیاز دارید. سس انچوی به صورت آماده نیز در بعضی سوپرمارت ها به فروش می رسد.
برای درست کردن سس، در یک غذاساز، آنچوی، سیر، آویشن و خردل را مخلوط کنید تا یک خمیر یکدست به دست بیاید. سپس زرده تخم مرغ، روغن زیتون و روغن آفتابگردان را به آن بیفزایید تا سس غلیظ و پرملات گردد. کمی سرکه به آن اضافه کنید تا سس آماده گردد. شما می توانید این سس را به مدت چند روز در یخچال نگهداری کنید و آن را همراه با گوشت کبابی سرد یا تخم مرغ پخته نیز بخورید.
ساقه های رنگارنگ برگ چغندر را خرد کنید. قبل از سرو، با مخلوط کردن آردها، بکینگ پودر و نمک در یک کاسه، خمیر را درست کنید. آب گازدار را کم کم به خمیر بیفزایید تا یک بافت خامه ای غلیظ درست گردد. در ادامه، برگ ها و ساقه های برگ چغندر را در خمیر بغلتانید و سپس آن ها را در روغن غوطه ور و سرخ کنید تا به رنگ طلایی روشن دربیایند. آن ها را روی کاغذ مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن ها کشیده گردد.
برای سرو، سس آنچوی را در کف بشقاب بریزید تا به عنوان یک پایه چسبناک عمل کند، سپس تمپورای برگ چغندر را روی آن بریزید. یک کاسه کوچک از سس اضافی و چند تکه سیب حلقه شده را نیز در کنار بشقاب سرو قرار دهید تا هرکس به سلیقه خود به آن، اضافه کند.
4. کیک شاتوت و علف لیمو
کیک چای مخصوص پاییزی با طعمی شیرین، زیبایی شاتوت های فصلی را به نمایش می گذارند. شما می توانید از انواع توت برای طبخ این کیک ها بهره ببرید و آرد برنج را جایگزین آرد ساده کنید. این کیک ها با کره، آرد سفید برنج، بادام آسیاب شده، پودر قند، نمک دریایی، بکینگ پودر، ساقه علف لیموی ساطوری شده (lemongrass)، وانیل، سفیده تخم مرغ هم زده و شا توت درست می شوند.
در ابتدا فر را در دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم گردد. سپس کره در در یک ماهیتابه آب کنید و کنار بگذارید. در یک کاسه، آرد برنج، بکینگ پودر، بادام، پودر قند و نمک دریایی را مخلوط کنید. سپس وانیل و علف لیمو را به آن بیفزایید. یک حفره در مواد خشک ایجاد کنید و سفیده های تخم مرغ اپرا در آن بریزید. کره آب شده را نیز به خمیر اضافه کنید و کمی ورز دهید. در ادامه به آرامی شاه توت ها را در ظرف بریزید. خمیر را به مدت 25 تا 30 دقیقه در فر بپزید تا کیک های لذیذ شما آماده شوند.
5. کدوی ترش و شیرین به همراه نودل کنجدی
کدوی سبز معمولا با موادی چون بادمجان، گوجه فرنگی و آویشن، یک ترکیب فوق العاده می سازد. این سبزی مفید و بسیار خوشمزه، یکی از ملزومات آشپزی آسیایی به شمار می آید. برای تهیه کدوهای ترش و شیرین به روغن مایع، سیر خردشده، زنجبیل، کدوی سبز، شکر قنادی و سرکه سیب و برای نودل ها به نودل برنج، خمیر کنجد یا ارده، شیره آگاو، سس سویا دانه کنجد تفت داده شده و پیازچه نیاز دارید.
نودل های برنجی را طبق دستور پخت روی بسته بندی بپزید و با آب سرد آبکش کنید تا کمی خنک شوند. ارده را با شیره آگاو و سس سویا مخلوط کنید. سپس نودل ها را روی این سس بریزید. در ادامه پیازچه خردشده و دانه های کنجد را روی نودل ها بپاشید.
برای طبخ کدوی ترش و شیرین، در ابتدا روغن را در یک ماهیتابه گرم کنید و سپس سیر و زنجبیل را در آن تفت دهید تا به رنگ طلایی در بیایند. آن ها را از ماهیتابه در بیاورید و کنار بگذارید. در ادامه کدوهای تابستانی را در ماهیتابه بریزید و به مدت 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند. سپس سرکه و شکر را به آن ها بیفزایید و هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. سیر و زنجبیل را داخل ماهیتابه بریزید و کدوهای لذیذ ترش و شیرین را با نودل های برنجی سرو کنید.
6. انجیر کاراملی با ماسکارپونه پرتقال و عسل
انجیر کاراملی با ماسکارپونه پرتقال و عسل، به خوشمزگی یک پودینگ است و می توان آن را به عنوان برانچ سرو کرد. این دسر یا برانچ لذیذ از پنیر ماسکارپونه، آب پرتقال تازه، پوست پرتقال رنده شده، عسل، انجیر تازه چهار قاچ شده، بادام بوداده یا هر نوع آجیل دیگر، شکر قنادی و آب سرد تشکیل می گردد.
ماسکارپونه را در یک کاسه بریزید و به آرامی با آب پرتقال ترکیب کنید تا یک مخلوط یکدست درست گردد. پوست پرتقال و عسل را به آن بیفزایید. سپس به سراغ انجیرها بروید. انجیرها را از سرانجام سیخ کنید و آن ها را روی یک سینی بچینید. پسته ها یا بادام های خردشده را در یک کاسه بریزید. در ادامه شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل گردد. شعله گاز را زیاد کنید تا شکر، کاراملی گردد و به رنگ قهوه ای طلایی دربیاید.
انجیرها را در کارامل فرو کنید تا کاملا به آن آغشته شوند. سپس آن ها را در کاسه آجیل ها فرو کنید و روی یک کاغذ مخصوص آشپزخانه قرار دهید. انجیرهای کاراملی شده را همراه با سس ماسکارپونه سرو کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
7. چیپس سیب تند
چیپس سیب تند را می توان به عنوان یک میان وعده یا تزئینی زیبا برای یک دسر دیگر به کار برد. برای تهیه چیپس های سیب، علاوه بر سیب های نازک خردشده به گردو، شکر، آب، چوب دارچین، هل، وانیل، فلفل، پوست لیمو و نمک نیاز دارید.
فر را در دمای 110 درجه سانتی گراد یا 230 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم گردد. سپس شکر، آب، چوب دارچین، هل، وانیل، فلفل و پوست لیمو را در یک ماهیتابه کوچک بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید. این ترکیب را هم بزنید تا شکر کاملا حل گردد. شعله گاز را زیاد کنید تا شیره مخصوص به مدت 3 تا 4 دقیقه بجوشد و غلیظ گردد.
سیب ها را روی کاغذ مخصوص آشپزی در یک سینی بچینید. سپس با استفاده از یک برس، سیب های سینی را به شیره آغشته کنید. در ادامه نمک و گردوهای خردشده را در به جای مانده شیره بریزید و روی سینی دوم پخش کنید. سینی گردوها را به مدت 30 دقیقه در فر بپزید. سپس سیب ها را به آن بیفزایید و دوباره به مدت یک ساعت در فر قرار دهید.
چیپس های سیب را تا گرم هستند از سینی جدا کنید، زیرا در غیر این صورت، به سینی می چسبند. آن ها را در یک ظرف دربسته بریزید تا بتوان به مدت طولانی از آن ها نگهداری کرد.
8. مخلوط بلوچیز و قارچ
قارچ ها ترکیب فوق العاده ای با بلوچیز خلق می نمایند. پای داغ بلوچیز و قارچ با کره یا روغن، پیاز کوچک، قارچ، سیر، بلوچیز، خامه غلیظ، ترخون، خرده نان یا آرد سوخاری، نمک و فلفل سیاه درست می گردد.
برای طبخ این کرامبل خوشمزه، پیازها و سپس قارچ را در یک ماهیتابه با کره یا روغن تفت دهید تا کمی نرم شوند. سپس آن ها را مزه دار کنید. سیر و بلوچیز را در ماهیتابه بریزید و زمانی که پنیر آغاز به آب شدن کرد، خامه را به آن اضافه کنید تا غلیظ گردد. سپس ترخون را به آن بیفزایید.
ترکیب پنیر و قارچ را در یک ظرف مخصوص فر بریزید. سپس خرده نان یا آرد سوخاری را روی پنیر و قارچ ها بریزید. ظرف را در فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه بپزید تا به رنگ طلایی قهوه ای دربیاید. سپس آن را سرو کنید.
9. کاپوناتای کدوحلوایی
کاپوناتا، یک خوراک لذیذ ایتالیایی است که با ترکیبی از سبزیجات متنوع و تازه تفت داده شده به همراه یک سس ترش و شیرین درست می گردد. کاپوناتای کدوحلوایی را می توان به همراه پاستا، پیتزا یا بروشتا سرو کرد. این خوراک لذیذ، غذایی مناسب برای پیک نیک در روزهای برگ ریزان پاییزی به شمار می آید.
کاپوناتای کدوحلوایی، متشکل از کدوحلوایی، روغن زیتون، رازیانه، سرکه بالزامیک، سرکه قرمز، پیاز، سیر، کشمش طلایی، شیره یا عسل، گوجه فرنگی خردشده، زیتون سبز، کیپر (caper)، نمک و فلفل سیاه است.
برای تهیه کاپوناتای کدوحلوایی، باید کدو حلوایی را به همراه نمک و روغن زیتون در فر به دمای 210 درجه سانتی گراد یا 425 درجه فارنهایت به مدت 25 دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس کشمش و سرکه را در یک کاسه کوچک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
در ادامه، پیاز را با کمی روغن در یک ماهیتابه به مدت 3 تا 5 دقیقه تفت دهید. سپس رازیانه و سیر را به آن بیفزایید و کمی آن ها را سرخ کنید تا به رنگ طلایی دربیایند. شیره (یا عسل)، سرکه و کشمش ها را همچنین کدو حلوایی و نمک به ماهیتابه اضافه کنید. آن ها را به مدت چند دقیقه دیگر بپزید تا کدوحلوایی ها کاملا مزه دار شوند.
گوجه فرنگی، زیتون و کیپر را در ماهیتابه بریزید. شعله گاز را کم کنید و خوراک را به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا کاملا غلیظ و چسبناک گردد. کاپوناتا را معمولا به صورت سرد سرو می نمایند و می توان از آن به مدت چند روز در یخچال نگهداری کرد.
10. وافل کدوتنبل و بادام
وافل ها یک صبحانه بی نظیر و بی رقیب هستند. کدو تنبل نیز، طعمی شیرین و منحصربه فرد به وافل های بدون گلوتن می افزاید که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد نمود. وافل کدوتنبل و بادام از کدوتنبل یا کدوحلوایی، تخم مرغ، آب، آرد بادام، آرد گندم سیاه، شیره یا عسل، خامه، بکینگ پودر، پودر دارچین، زنجبیل آسیاب شده، میخک، نمک دریایی، روغن نارگیل یا کره و ماست ساده تشکیل می شوند. برای درست کردن مربا نیز به تمشک های تازه یا یخ زده، دانه های چیا و شربت افرا نیاز دارید.
تمشک ها را در یک کاسه بریزید و آن ها را پوره کنید. سپس دانه های چیا و شیره یا عسل را به آن ها بیفزایید و هم بزنید. این مربا را می توان تا 5 روز در یخچال نگهداری کرد. اگر از کدوتنبل تازه استفاده می کنید، آن ها را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر بپزید تا رنگ آن ها قهوه ای گردد. سپس آن ها را کنار بگذارید تا خنک شوند. پس از خنک شدن، کدوتنبل ها را پوره کنید.
تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و آن قدر با چنگال بزنید تا کف نمایند. پوره کدوحلوایی و بقیه مواد به غیر از کره یا روغن نارگیل را به تخم مرغ ها اضافه کنید و حسابی هم بزنید. این خمیر را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
وافل ساز خود را گرم کنید و با استفاده از یک برس و روغن نارگیل یا کره، آن را چرب کنید. سپس کمی از خمیر را روی آن بریزید و درب وافل ساز را ببندید. وافل ها را به مدت 10 دقیقه بپزید و آن ها را به همراه مربای تمشک، ماست و شیره یا عسل سرو کنید.
منبع: کجارو / theguardian.com