طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده به دو روش آسان و مجلسی
به گزارش مرد کوچک، اگر از طرفدران باقالی پلو هستید، باید بگوییم که طعم گوشت چرخ نموده هم در کنار این پلوی مخلوط عالی است. در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده ، ابتدا باید چند ساعت برنج را در آب و نمک بخیسانید. سپس، باقالی ها را بشویید و پوست بگیرید. برنج را همراه با باقالی آبکش و با شوید دم کنید. البته می توانید باقالی را جداگانه بپزید و همراه شوید لا به لای برنج دم بگذارید. برای تهیه مایه گوشت هم گوشت چرخ نموده را با پیاز تفت دهید و با ادویه های لازم بپزید؛ یا اینکه با گوشت چرخ نموده، قلقلی های ریز درست کنید و آن ها را در سسی شامل پیاز و رب تفت داده شده و ادویه جات لازم، حرارت دهید تا مغزپخت شوند.

در ادامه جدول مشخصات غذایی باقالی پلو با گوشت چرخ نموده را با هم می بینیم:
باقالی پلو با گوشت چرخ نموده | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 40 دقیقه |
زمان پخت غذا | 2 ساعت |
اندازه سختی | میانه |
اندازه کالری در هر 100 گرم | 140 کیلوکالری |
دقت کنید که در صورت درست کردن باقالی پلو با گوشت قلقلی، زمان آماده سازی و پخت غذا کمی طولانی تر خواهد شد. چون گوشت قلقلی ها باید استراحت نمایند و به زمان پخت بیشتری هم احتیاج دارند.
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده ساده
استفاده از مایه گوشت چرخ نموده ساده، روشی مرسوم و پرطرفدار برای خورشت ترکیبی پلوهای مخلوط است. باقالی پلو یکی از این پلوهای مخلوط به شمار می آید. البته بیشتر افراد باقالی پلو با گوشت گردن و ماهیچه را ترجیح می دهند، اما در نبود این گوشت ها بد نیست گوشت چرخ نموده را امتحان کنید؛ شاید هم از هواداران این پلوی مخلوط شوید. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور پخت باقالی پلو با گوشت چرخ نموده ساده را با هم مرور می کنیم:
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده ساده
مواد اولیه این غذای لذیذ مجلسی مطابق جدول زیر است. اضافه می کنیم که منظور از لیوان، لیوان های دسته دار فرانسوی است.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
برنج | 3 لیوان |
باقالی پوست گرفته | 2 لیوان |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
شوید تازه | 200 گرم |
پیاز | 1 عدد |
روغن و کره | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده | به اندازه لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
مراحل پخت باقالی پلو با گوشت چرخ نموده
برای طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده خوشمزه و پرطرفدار، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله اول: ابتدا سبزی شوید را خوب بشویید و روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا کاملا خشک گردد. سپس شویدها را به صورت ساطوری و ریز خرد کنید.
- مرحله دوم: در ادامه کار برنج را چند بار بشویید و پس از آن به مدت 2 ساعت در محلول آب و نمک بخیسانید.
- مرحله سوم: در فاصله خیساندن برنج، پوست باقالی را بگیرید و اگر دوست داشتید آن ها را از وسط نصف کنید تا ظاهر زیباتری در برنج داشته باشند. حالا باقالی ها را با اندازهی آب به مدت 10 دقیقه بپزید.
- مرحله چهارم: حالا قابلمه ای مناسب را با اندازهی آب روی حرارت بگذارید و صبر کنید تا آب بجوشد. سپس اندازهی نمک به آب اضافه کنید و برنج خیس خورده را داخل قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: پس از گذشت زمان کافی، چند دانه برنج را امتحان کنید. اگر اطراف دانه ها نرم و مغز آن ها کمی سفت بود، موقع آبکش کردن برنج است. روی برنج کمی آب سرد بریزید تا دانه ها به هم نچسبند.
- مرحله ششم: در قابلمه ای مناسب اندازهی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا ته دیگ مورد نظر خود را کف قابلمه بگذارید. ته دیگ می تواند نان، سیب زمینی یا برنج زعفرانی باشد.
- مرحله هفتم: حالا اندازهی برنج را داخل قابلمه بکشید و روی آن یک لایه شوید، باقالی و اندازه کمی کره بریزید. همین روند را تا تمام شدن برنج و بقیه مواد ادامه دهید.
- مرحله هشتم: درنهایت کمی زعفران دم نموده روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید چند دقیقه اول حرارت بیشتر باشد تا برنج بخار کند، سپس حرارت را کم کنید و برنج را برای 40 دقیقه دم بگذارید.
- مرحله نهم: در فاصله دم کشیدن باقالی پلو، به سراغ درست کردن مایه گوشت چرخ نموده بروید. برای این منظور پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید.
- مرحله دهم: پیازهای خرد شده را در تابه ای داخل روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در ادامه زردچوبه را اضافه کنید و کمی بعد،گوشت چرخ نموده را در تابه بریزید.
- مرحله یازدهم: پیاز و گوشت را به خوبی با هم مخلوط کنید و کمی فلفل سیاه و نمک در تابه بریزید. پس از سرخ شدن گوشت، شعله گاز را خاموش کنید.
درنهایت باقالی پلوی زعفرانی را داخل دیسی مناسب بکشید و روی آن را با ترکیب گوشت چرخ نموده تزئین کنید.
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده قلقلی
برخی ترجیح می دهند گوشت را به صورت کوفته قلقلی های ریز دربیاورند و روی باقالی پلو را با آن تزئین نمایند. در این حالت، نسبت به دستور قبل، تفاوت زیادی در طعم غذا ایجاد نمی گردد، اما ظاهر غذای شما تاحدی عوض خواهد شد. در ادامه مواد لازم و مراحل دستور پخت این غذای لذیذ را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه باقالی پلو با گوشت قلقلی
در این رسپی مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
برنج | 3 لیوان |
باقالی تازه یا منجمد | 3 لیوان |
شوید خشک | 1 لیوان |
گوشت چرخ نموده | 200 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده غلیظ | 2 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه، زردچوبه و نمک | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
مراحل دستور پخت باقالی پلو با گوشت قلقلی
در صورت پخت باقالی پلو با گوشت چرخ نموده، می توانید گوشت را به صورت گوشت قلقلی بپزید و در کنار برنج سرو کنید. در این دستور مطابق روش زیر عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا یکی از پیازها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. آب پیاز رنده شده را بگیرید و همراه با گوشت چرخ نموده و نمک و فلفل و زردچوبه چند دقیقه ورز دهید.
- مرحله دوم: ترکیب گوشت را به صورت قلقلی درآورید. سپس آن ها را در ظرفی مناسب و درب دار برای 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت نمایند.
- مرحله سوم: در همین فاصله قابلمه ای را با اندازه کافی آب پر کنید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا بجوشد.
- مرحله چهارم: حالا برنجی را که از قبل در آب و نمک خیسانده اید، داخل قابلمه بریزید و وقتی آغاز به جوشیدن کرد، باقالی ها را هم اضافه کنید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید برنج و باقالی برای 5 تا 6 دقیقه با هم بجوشند. کف جمع شده روی برنج را با قاشقی بزرگ بگیرید.
- مرحله ششم: زمانی که باقالی ها و اطراف دانه های برنج نرم شدند، باید برنج را آبکش کنید. دقت کنید که مغز برنج باید هنوز کمی زنده و سفت باشد.
- مرحله هفتم: در ادامه قابلمه ای مناسب را روی حرارت بگذارید و اندازهی روغن داخل آن بریزید. سپس ته دیگ مورد نظر خود را کف قابلمه قرار دهید.
- مرحله هشتم: حالا مخلوط برنج و باقالی را همراه با شوید خشک و دارچین، به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله نهم: درب قابلمه را بگذارید تا بخار کند. سپس حرارت را کمتر کنید و باقالی پلو را به مدت 40 دقیقه دم بگذارید.
- مرحله دهم: تا اینجای کار گوشت قلقلی ها هم استراحت نموده و آماده اند. بنابراین می توانید آن ها را از یخچال خارج کنید. پیاز دوم را بشویید و پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید.
- مرحله یازدهم: پیاز رنده شده را در تابه ای مناسب داخل اندازهی روغن تفت دهید و گوشت قلقلی ها را به آن اضافه کنید.
- مرحله دوازدهم: در سمت خالی تابه، رب گوجه را با روغن تفت دهید و با گوشت قلقلی ها ترکیب کنید. در ادامه نمک و فلفل و زردچوبه را هم به اندازه لازم در تابه بریزید.
- مرحله سیزدهم: حالا 1 استکان آب به تابه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا گوشت قلقلی داخل سس گوجه به صورت ریز بجوشد و مغز پخت گردد. سس هم باید به غلظت بیشتری برسد.
- مرحله چهاردهم: درنهایت باقالی پلو را داخل دیسی مناسب بکشید. اندازهی از برنج مخلوط را هم با زعفران دم نموده مخلوط کنید. برای تزئین غذا از این برنج زعفرانی در کنار قلقلی ها بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده
همان طور که دیدید، برای اضافه کردن باقالی به برنج می توانید باقالی را به صورت جداگانه بپزید و به صورت لا به لا با برنج دم بگذارید یا از همان ابتدا برنج و باقالی را با هم آبکش کنید. به علاوه در طرز تهیه باقالی پلو با کوفته قلقلی نکات ریز دیگری هم وجود دارند که در ادامه آمده اند:
- اضافه کردن کره به باقالی پلو سلیقه ای است؛ اما این کار عطر و طعم غذای شما را چند برابر خواهد نمود.
- می توانید مایه گوشت چرخ نموده را همراه با برنج و باقالی و سایر مخلفات، به صورت لایه لایه داخل قابلمه برنج قرار دهید. در این صورت گوشت و برنج موقع سرو کاملا با هم ترکیب می شوند.
- یکی از چاشنی های دیگری که می توانید داخل باقالی پلو بریزید، پودر سیر است که در ترکیب با شوید، عطر اشتهابرانگیزی به این غذا می دهد.
- دقت کنید که سس پیاز و گوجه ای که گوشت های قلقلی داخل آن می جوشند، باید کاملا غلیظ گردد.
اصول نگهداری از باقالی پلو با گوشت
به جامانده غذا را در ظروفی تمیز و درب دار (ترجیحا شیشه ای) بریزید و داخل یخچال بگذارید. گوشت پخته و برنچ پخته، 3 تا 4 روز در یخچال می مانند. به هیچ وجه ظرف غذا را در مکان های گرم و مرطوب قرار ندهید. موقع سرو مجدد، آن را در ظرفی مناسب بریزید و برای چند دقیقه با حرارت ملایم گرم کنید.
جلوگیری از خراب شدن باقالی پلو با گوشت چرخ نموده
هنگام استفاده مجدد، رنگ و لعاب ظاهری غذا را آنالیز کنید. البته بعد از چند روز ماندن در یخچال، غذای شما عطر و بوی اولیه خود را از دست خواهد داد. با این حال آنالیز خصوصیات ظاهری غذا می تواند به شما در تشخیص سلامت آنچه می خورید، یاری کند.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ شده
در دستور پخت باقالی پلو با گوشت چرخ شده ، می توانید به جای شوید تازه از شوید خشک بهره ببرید. برای مثال در دستور اول این مقاله می توانید به جای 200 گرم شوید تازه، یک لیوان شوید خشک در برنج بریزید.
خواص باقالی پلو با گوشت چرخ نموده
در این غذا پروتئین حیوانی گوشت قرمز در کنار پروتئین باقالی قرار گرفته است که انرژی بدن را به خوبی تأمین می نمایند. به علاوه برنج منبعی عالی از ویتامین های گروه B و فیبر است. این ماده غذایی جلوی آسیب به بافت های عضلانی بدن و مشکلاتی مثل پوکی استخوان را می گیرد و کربوهیدرات های موجود در آن از عملکرد مغز پشتیبانی می نمایند. شوید هم که رقیق نماینده ای عالی برای خون به شمار می آید. البته در کنار تمام این خواص فوق العاده، بهتر است در طبخ این غذا استفاده از ادویه های گرم مانند گلپر، فلفل و دارچین را از قلم نیاندازید تا تعادل طبع غذا هم تأمین گردد.
باقالی پلو با گوشت چرخ نموده را حتما امتحان کنید…
در بالا طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده ساده و قلقلی را برای شما شرح دادیم. پیشنهاد می کنیم به یکی از این روش ها باقالی پلو را تهیه نموده و با این غذای مجذوب کننده از مهمان هایتان پذیرایی کنید. البته، اگر مهمانی و دورهمی در پیش دارید و نمی توانید چند نوع غذا را تهیه کنید، از خبرنگاران یاری بگیرید. این غذای مجذوب کننده را خودتان تهیه نموده و تهیه مابقی غذاها و پیش غذاها را به سفارش آنلاین غذا خبرنگاران بسپارید.
سوالات متداول
مدت زمان جوشیدن برنج و باقالی چقدر باشد؟
اگر خواستید برنج و باقالی را با هم آبکش کنید، اجازه دهید این دو ماده حدود 5 تا 6 دقیقه با هم بجوشند.
نحوه آماده سازی شوید تازه در طرز تهیه باقالی پلو چطور است؟
سبزی شوید را پاک کنید، بشویید و روی پارچه ای تمیز پهن کنید تا خشک گردد. سپس آن را به صورت ریز ساطوری کنید.
در طرز تهیه باقالی پلو با گوشت چرخ نموده از چه ادویه هایی استفاده می گردد؟
در طبخ این غذا می توان از فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر سیر و زعفران دم نموده استفاده کرد.
منبع: اسنپ فود