خوراک پای مرغ + 14 نکته مهم تمیز کردن، برطرف بوی زهم و کلاژن سازی

به گزارش مرد کوچک، خوراک پای مرغ از مقوی ترین انواع خوراک و است که خصوصا برای رشد بچه ها و غضروف سازی سالمندان و بعلاوه، برای افرادی فایده دارد که از شکستگی استخوان یا زانو درد رنج می کشند. خوراک پای مرغ در فرهنگ ها و جوامع مختلف به روش های متنوعی طبخ می گردد و اگر به شیوه مناسبی پخته گردد، می تواند بسیار خوشمزه باشد. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه خوراک پای مرغ خوشمزه را به شما آموزش دهیم و به شما بگوییم سس مخصوص خوراک پای مرغ چینی چیست.

خوراک پای مرغ + 14 نکته مهم تمیز کردن، برطرف بوی زهم و کلاژن سازی

طرز تهیه خوراک پای مرغ در یک نگاه

برای تهیه خوراک پای مرغ خوشمزه، ابتدا پای مرغ ها را بشویید، پوست و ناخنک آن ها را جدا کنید و برای رفع بوی نامطبوع، چند دقیقه بجوشانید. سپس، پیاز و سیر را خرد کنید و همراه با ادویه ها و رب گوجه در روغن تفت دهید.

در ادامه، پای مرغ ها را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و پس از کمی تفت دادن، آب اضافه کنید تا مواد به آرامی روی حرارت ملایم برای یک ساعت و نیم الی 2 ساعت بپزند. در 30 دقیقه پایانی، لیمو عمانی خیس خورده و نمک را به خوراک بیفزایید و اجازه دهید خوراک پای مرغ به بافتی نرم، ژله ای و طعمی خوشایند برسد. این غذا سرشار از کلاژن است و برای سلامت مفاصل، پوست و مو فایده های فراوانی دارد.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه خوراک پای مرغ ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

مواد لازم برای تهیه خوراک پای مرغ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
پای مرغ1 کیلوگرم (تقریبا 16 تا 20 عدد)
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)4 حبه
زردچوبه1 قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
نمکبه میزان لازم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
آبلیمو یا لیمو عمانیبه میزان دلخواه
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نانبرای سرو با خوراک پای مرغ

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت خوراک پای مرغ: 90 الی 120 دقیقه

مراحل طرز تهیه خوراک پای مرغ خوشمزه

طرز تهیه خوراک پای مرغ مثل سوپ پای مرغ و آبگوشت پای مرغ از قدیم برای مسائل جسمی مثل زانودرد، شکستگی، غضروف سازی و … برای بچه ها، بزرگسالان و سالمندان مرسوم بوده است.

مرحله اول: پای مرغ را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل تهیه خوراک پای مرغ، ابتدا باید پای مرغ ها را به خوبی بشویید و پوست نازک روی آن ها را جدا کنید. پیشنهاد می کنیم، ناخنک های پای مرغ را نیز برش بزنید و دور بریزید تا ظاهر زیباتری داشته باشند.

سپس، پای مرغ های بدون پوست و ناخن را دوباره به خوبی بشویید و به مدت 5 الی 10 دقیقه بجوشانید تا بوی نامطبوع و آلودگی های احتمالی پای مرغ رفع گردد. در ادامه، پای مرغ آماده شده را در سبد بریزید و آبکشی کنید تا بعدا همراه با باقی مواد تفت دهید و بپزید.

در صورت تمایل، برای خرید پای مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: باقی مواد خوراک را آماده کنید

حالا، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد کنید. حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را هم به دلخواه به صورت نگینی ریز برش بزنید یا بکوبید.

سپس، 2 الی 3 عدد لیمو عمانی را به خوبی بشویید و همراه با میزانی آب در ظرف مناسبی قرار دهید تا لیمو عمانی برای 15 الی 20 دقیقه خیس بخورد. با انجام این کار، پوست لیمو عمانی نرم شده و آماده پخت می گردد. ضمناً، با این روش می توانید به رفع کردن تلخی لیمو عمانی هم یاری کنید.

برای خرید لیمو عمانی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: پیاز را تفت دهید

در این مرحله از درست کردن خوراک پای مرغ، میزانی روغن را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا روغن داغ گردد. سپس، پیازها را که قبلا به صورت نگینی برش زدید به این قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

پس از آن، حرارت را ملایم کنید و سیر خرد شده یا کوبیده را به پیاز داغ اضافه کنید و فقط برای یک دقیقه تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد. مراقب باشید، سیر خیلی زود می سوزد و بدمزه می گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی، سیر داغ و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خوراک پای مرغ ساده، وقت آن است که ادویه ها شامل فلفل سیاه و زردچوبه را نیز به قابلمه حاوی پیاز داغ () و سیر داغ () اضافه کنید.

این مواد را به خوبی هم بزنید تا عطر ادویه ها آزاد گردد. سپس، رب گوجه فرنگی نیز به این قابلمه بیفزایید و حدود 1 الی 2 دقیقه تفت دهید تا رب گوجه کاملا رنگ باز کند و طعم خامی رب گرفته گردد.

برای خرید رب گوجه فرنگی و انواع ادویه مانند فلفل سیاه و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: پای مرغ را اضافه کنید

حالا نوبت آن است که پای مرغ های آماده شده را نیز داخل این قابلمه بریزید و با باقی مواد تفت دهید. چند دقیقه صبر کنید و مواد درون قابلمه را هم بزنید تا پای مرغ ها کمی تغییر رنگ دهند و به ادویه ها آغشته شوند.

مرحله ششم: خوراک پای مرغ را بپزید

پس از تغییر رنگ پای مرغ و آغشته شدن آن به مواد، حدود 3 الی 4 لیوان آب هم به قابلمه بیفزایید. حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. سپس، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را ببندید تا خوراک پای مرغ برای یک ساعت و نیم الی 2 ساعت روی شعله کم به آرامی بپزد و پای مرغ ها بافت نرم و ژله ای پیدا نمایند.

در 30 دقیقه پایانی پخت، لیمو عمانی های خیس خورده را سوراخ نموده و همراه با میزان کمی نمک به این قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید به میزان یک قاشق غذاخوری آبلیموی تازه را نیز در این خوراک خوشمزه بریزید تا طعم ترش و دلپذیری داشته باشد.

برای خرید نمک و آبلیمو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: خوراک پای مرغ را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، خوراک پای مرغ خوشمزه را در ظرف سرو بریزید و همراه با نان تازه سرو کنید. این خوراک حاوی مقادیر بسیار زیادی کلاژن است و به شکل قابل توجهی به بهبود سلامت مفاصل، پوست و مو یاری می نماید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

دستور تهیه خوراک پای مرغ چینی

طرز تهیه خوراک پای مرغ چینی به عنوان یک غذای محبوب در کشور چین با دستور بالا فرق دارد. در این روش، پای مرغ را ابتدا باید سرخ و سپس بخارپز کنید. پس از آن، پای مرغ سرخ شده و بخارپز شده را در سس مخصوصی بپزید تا طعمی لطیف و در عین حال غنی داشته باشد.

روش تهیه این سس مخصوص به این صورت است که باید میزان کمی روغن را در تابه بریزید و سیر، زنجبیل و فلفل خشک را کمی تفت دهید. سپس، سس سویا، سس صدف، سس لوبیا، شکر، سرکه و روغن کنجد را به این تابه بیفزایید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

در آخر، نشاسته ذرت را در کمی آب حل کنید و به سس بیفزایید تا غلیظ گردد. در ادامه، پای مرغ های بخارپز شده را در سس بریزید و این ترکیب را برای 15 الی 20 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.

آموزش تهیه خوراک لوبیا با پای مرغ

در طرز تهیه خوراک پای مرغ با لوبیا، علاوه بر مواد بالا به 1 لیوان لوبیا چیتی یا لوبیا سفید از شب قبل خیس خورده احتیاج دارید. روش پخت به این صورت است که مطابق دستور بالا باید مواد را تفت دهید و پای مرغ را آماده کنید.

پای مرغ را برای 5 دقیقه در آب بجوشانید و آبکشی کنید. از سوی دیگر، لوبیاهای خیس خورده را نیم پز کنید و در سبد تا آب اضافی لوبیا خارج گردد. پس از آن، همه مواد را در قابلمه مناسبی بریزید و 3 الی 4 لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. این خوراک خوشمزه را برای یک ساعت و نیم الی 2 ساعت بپزید و در صورت تمایل، پس از افزودن میزانی پودر دارچین بگذارید جا بیفتد.

دستور تهیه پای مرغ برای زانو درد

در طرز تهیه پای مرغ برای زانو درد، پای مرغ های آماده شده را به همراه پیاز، سیر، زنجبیل، زردچوبه و دارچین در قابلمه مناسبی بریزید و میزانی آب را به این قابلمه بیفزایید. این مواد را به مدت 4 الی 5 ساعت روی حرارت ملایم بپزید تا کلاژن و ژلاتین موجود در پای مرغ کاملا آزاد گردد. نمک و چاشنی های دلخواه را در 15 دقیقه پایانی پخت اضافه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خوراک پای مرغ

  • پای مرغ ها را به دقت بشویید. پوست نازک روی آن را جدا کنید و ناخنک ها را نیز ببرید. این کار هم ظاهر بهتری به غذا می دهد و هم بهداشت آن را تضمین می نماید.
  • پیش از پخت، بهتر است پای مرغ ها را برای چند دقیقه در آب جوش بیندازید تا بوی خامی و آلودگی احتمالی آن گرفته گردد. پس از آن پای مرغ ها را با آب سرد آبکشی کنید.
  • پیش از افزودن آب، حتما پیاز، سیر، ادویه و رب گوجه را به خوبی تفت دهید تا هم طعم خامی ادویه ها گرفته گردد و هم غذا عطر و رنگ بهتری داشته باشد.
  • پای مرغ را باید روی حرارت ملایم برای مدت زمان طولانی بپزید تا ژلاتین طبیعی موجود در آن آزاد گردد. این ماده ژلاتینی برای مفاصل، غضروف ها و پوست بسیار مفید است.
  • نمک و چاشنی هایی مانند لیمو عمانی یا آبلیمو را در مراحل پایانی پخت به این غذا بیفزایید تا پای مرغ دیرپز و سفت نگردد.
  • در ترکیب پای مرغ با دیگر مواد مانند لوبیا یا سبزیجات، زمان پخت مواد را با یکدیگر هماهنگ کنید. برای مثال، لوبیا را از پیش نیم پز کنید تا بیش از حد له نگردد.
  • برای ایجاد طعمی خاص و تقویت خاصیت دارویی این خوراک، می توانید در اواخر پخت، کمی زنجبیل تازه یا زعفران دم نموده نیز به آن اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خوراک پای مرغ

چرا پای مرغ را باید پیش از پخت بجوشانیم؟

فارغ از نوع غذایی که با پای مرغ درست می کنید، بهتر است پای مرغ ها را 5 الی 10 دقیقه در آب جوش بجوشانید و سپس آبکشی کنید. این کار به کاهش بوی نامطبوع و رفع کردن آلودگی احتمالی پای مرغ یاری می نماید.

چقدر زمان برای پخت پای مرغ ضروری است؟

معمولا 2 الی 3 ساعت پخت با حرارت ملایم ضروری است تا ژلاتین و کلاژن موجود در پای مرغ آزاد گردد و بافت نرم و ژله ای پیدا کند. اگر از زودپز استفاده می کنید، حدود 45 دقیقه زمان برای پخت کافی است.

چه ادویه هایی برای پای مرغ مناسب ترند؟

زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زنجبیل و سیر رایج ترین چاشنی ها برای پخت پای مرغ هستند. بسته به ذائقه، می توانید از لیمو عمانی یا آبلیموی تازه نیز در دقایق پایانی پخت بهره ببرید.

آیا می توانیم پای مرغ را با موادی مانند لوبیا یا سبزیجات ترکیب کنیم؟

بله. پای مرغ با لوبیا چیتی، عدس، هویج، پیاز، و حتی سبزی هایی مانند جعفری ترکیب بسیار مقوی و خوش طعمی ایجاد می نماید.

چطور بوی زهم پای مرغ را کاهش دهیم؟

اضافه کردن زنجبیل، سیر و چاشنی هایی مانند لیمو عمانی، سرکه یا آبلیمو در مراحل پایانی پخت، به کاهش بوی ناخوشایند یاری می نماید.

آیا خوراک پای مرغ برای مفاصل مفید است؟

بله. پای مرغ سرشار از کلاژن، گلوکزامین و ژلاتین طبیعی است و می تواند به کاهش التهاب مفاصل و تقویت سلامت زانوها و پوست یاری کند.

آیا مصرف خوراک پای مرغ برای بچه ها یا سالمندان مناسب است؟

بله. به ویژه اگر خوراک پای مرغ را به صورت له شده یا به شکل سوپ نرم تهیه کنید، می تواند برای این گروه های سنی بسیار مغذی و مفید باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 4 اردیبهشت 1404 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 2398

به "خوراک پای مرغ + 14 نکته مهم تمیز کردن، برطرف بوی زهم و کلاژن سازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراک پای مرغ + 14 نکته مهم تمیز کردن، برطرف بوی زهم و کلاژن سازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید