شلاق، چوب و باتون، روایت پناهجویان از خشونت پلیس رومانی

به گزارش مرد کوچک، پناهجویان گفتند که اگرچه پیش از آن نیز توسط پلیس مجارستان با چوب مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند، اما هرگز شلاق نخورده بودند. یکی از پناهجویان نیز در اثر ضربات شلاق تقریباً چشم خود را از دست داد.

شلاق، چوب و باتون، روایت پناهجویان از خشونت پلیس رومانی

19 اوت امسال میلادی، شش پناهجوی سوری به همراه پناهجویانی از مصر به سازمانی غیردولتی در بلگراد، پایتخت صربستان مراجعه و درخواست یاری کردند.

مهاجران پلیس رومانی را به خشونت و فشارهای غیرقانونی در نزدیکی مجدانپک، در مرز با رومانی متهم می نمایند./ عکس های گرفته شده در 8 آگوست 2020 - /حق امتیاز APC-CZA

آنها برای کارکنان این سازمان غیردولتی توضیح دادند که چگونه نیروهای مرزی رومانی آنها را با خشونت به صربستان عقب رانده اند. یکی از مهاجران که یکی از پاهایش نیز قطع شده بود، مرزبانان رومانی را متهم کرد که با همان چوب زیر بغلش به ضرب و جرح او پرداخته اند.

چنین رفتارهای خشونت آمیزی تنها علیه این هفت پناهجو انجام نشده بود؛ گروه دیگری از پناهجویان که از جهت ترکیه، یونان و آلبانی خود را به مرز رومانی رسانده بودند نیز تجربه مشابهی را توضیح دادند.

این پناهجویان هنگام کوشش برای عبور از مرز رومانی، توسط دوربین های حرارتی شناسایی و توسط پلیس مرزی رهگیری شده و درنهایت از سوی مرزبانان با شلاق مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند.

آنها می گفتند که اگرچه پیش از آن نیز توسط پلیس مجارستان با چوب مورد ضرب و جرح قرار گرفته بودند، اما هرگز شلاق نخورده بودند. یکی از پناهجویان نیز در اثر ضربات شلاق تقریباً چشم خود را از دست داد.

این شکایت ها از جمله گزارش های دردناکی است که اسناد آنها توسط سازمان های غیردولتی مختلف در مرز صربستان و رومانی جمع آوری شده است.

همه این شهادت ها حاکی از یک موضوع است: اینکه پلیس مرزی رومانی و دیگر کشورهایی که در جهت حرکت مهاجران قرار دارند، بطور گسترده علیه آنها از خشونت استفاده می نمایند. به گفته شاهدان اکنون در مرز رومانی، رفتارهایی مانند ضرب و شتم، ارعاب و بازگرداندن های غیرقانونی، به بخشی از رفتارهای روزانه ماموران تبدیل شده است.

بنا بر برآوردهای یک سازمان غیردولتی در صربستان، روزانه دست کم پنجاه نفر با استفاده از زور و خشونت از رومانی به صربستان برگردانده می شوند. آنالیز های دیگر سازمان های غیردولتی نیز نشان می دهد که در هفته بطور متوسط حدود 400 تا 600 نفر با همین شیوه از مرز رومانی عقب رانده می شوند.

بر اساس این گزارش ها، برای ضرب و شتم پناهجویان از کابل و باتون استفاده می شود، آنها در معرض شوک الکتریکی قرار می گیرند یا اینکه لباس هایشان آتش زده می شود. گاه نیز ماموران با شلیک هوایی مهاجران را می ترسانند و مجبور به بازگشت می نمایند.

بعضی از پناهجویان از حضور افرادی تحت عنوان کماندو سخن می گویند؛ مأمورانی که لباس سیاه پوشیده اند و ماسک بر چهره دارند تا شناخته نشوند.

مرزداران رومانی هرگونه رفتار خشونت آمیز را انکار می نمایند

آن دسته از سازمان های رومانیایی که با سازمان بین المللی مهاجرت همکاری دارند، می گویند که از رفتارهای خشونت آمیز در مناطق مرزی اطلاعی ندارند. پلیس مرزی رومانی نیز هرگونه تخلف در این باره را رد نموده است.

این رفتارها در حالی گزارش می شود که بر اساس قانون، نمی توان مهاجری را بدون تایید کتبی قاضی یا بدون طی کردن رویه هایی که امکان تجدیدنظر درباره تصمیم گرفته شده علیه مهاجران را فراهم می نماید، اخراج کرد.

مهمتر از همه اینکه هیچ مهاجری را نمی توان از حق درخواست پناهندگی محروم کرد و اخراج مهاجران قبل از دادن امکان دسترسی آنها به فرایند دادرسی، غیرقانونی است.

رومانی در جهت حرکت مهاجران خاورمیانه و آفریقا

به گفته خانم ایرنا عبدالمقصود، کارشناس بچه ها بی سرپرست و جدا افتاده که با انجمن غیردولتی Infopark همکاری دارد، پناهجویان پس از ناامیدی از رسیدن به اروپای غربی و شمالی از جهت کرواسی و مجارستان، اکنون به جهت رومانی روی آورده اند. اما این جهت در واقع به جهت ضرب و شتم آنها تبدیل شده است.

رفتار خشونت آمیز نیروهای رومانی و صربستان با مهاجران، حتی در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل نیز به بحث گذاشته شده است. این رفتار پیش از این در مرز کرواسی و مجارستان نیز دیده شده بود.

این خشونت ها در حالی است که مهاجران قصد ماندن در این کشورها را ندارند و تنها در کوششند با گذشتن از آنها، خود را به خانواده هایشان در شمال و غرب اروپا برسانند.

ایرنا عبدالمقصود می گوید: سوری ها و عراقی ها عمدتا به آلمان می فرایند. مردانی که به تنهایی سفر می نمایند نیز معمولا رهسپار فرانسه یا بلژیک می شوند تا به یاری افرادی که در این کشورها از پیش می شناسند بطورغیرقانونی کار نمایند.

افزایش خشونت ها با افزایش شمار مهاجران

رادوس دوروویچ، مدیر یکی از مراکز حفاظت از پناهندگان می گوید فشارهای غیرقانونی و رفتارهای خشونت آمیز ماموران رومانی بیشتر و خونین تر شده است.

او می گوید: اگرچه رفتارهای خشونت آمیز از حدود یکسال پیش آغاز شده اما شدت خشونت ها در سه چهار ماه اخیر بسیار افزایش یافته است. هرچه تعداد مهاجران بیشترشود، خشونت ها نیز بیشتر می شود.

سازمان های غیردولتی صربستان نیز این موضوع را تایید می نمایند. ایوانا ووکاچویچ، از مرکز فعالیت های بشردوستانه HCIT که شریک کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد است، می گوید که از نیمه سال 2019 میلادی شمار مهاجرانی که از رومانی برگردانده شده اند بطور قابل توجهی افزایش یافته و این فرایند هر ماه رو به رجحان است.

ایوانا ووکاچویچ می گوید: ما با چشمان خودمان کبودی ها را روی پوست پناهجویان دیده ایم. هیچ چیز توجیه گر این خشونت وحشیانه نیست. به این رفتارها باید اخاذی، تخریب وسایل مهاجران و تلفن همراه آنها را نیز افزود.

اتحادیه اروپا چه می گوید؟

بروکسل می گوید که نهاد اجرایی اتحادیه اروپا قدرت تحقیق درباره اتهام سوء رفتارهای ماموران کشورهای عضو را در سطح اروپا ندارد بلکه این خود دولت ها هستند که باید درباره عملکرد و اتهام سوء رفتار نیروهای تحت امرشان دست به تحقیق بزنند.

با این حال به گفته پروفسور فرانچسکو مایانی، متخصص قوانین مهاجرت اروپا در دانشگاه لوزان، قوانین این اتحادیه همچنین مقررات شنگن، برگرداندن پناهجویان (پیش از آنالیز پفراینده درخواست پناهندگی آنها) را ممنوع نموده است. در چنین شرایطی کمیسیون اروپا می تواند وارد عمل شود و در صورت نقض قوانین، مجازاتهای مالی را علیه کشور متخلف وضع کند.

اما در این زمینه نیز یک مشکل وجود دارد. کمیسیون اروپا در موضوع معرفی یک کشور به دادگاه اتحادیه اروپا از اختیار تام برخوردار است و اگر از نظر سیاسی تمایلی برای انجام چنین کاری نداشته باشد، هیچکس نمی تواند این نهاد را مجبور به چنین کاری بکند.

منبع: عصر ایران
انتشار: 11 آبان 1399 بروزرسانی: 11 آبان 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 1198

به "شلاق، چوب و باتون، روایت پناهجویان از خشونت پلیس رومانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شلاق، چوب و باتون، روایت پناهجویان از خشونت پلیس رومانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید