کوچ قهرمانان کاراته از کرمانشاه
به گزارش مرد کوچک، خبرنگاران/کرمانشاه بر بلندای قله افتخارات چندسال اخیر کاراته ایران نام قهرمانان زیادی از دیار شیرین و فرهاد می درخشد. از احسان حیدری، سامان حیدری، فرشید محمدی، دانیال قره ویسی و پگاه زنگنه گرفته تا سعید احمدی، هامون درفشی پور، سمیرا ملکی پور، محدثه آقایی و... .
قهرمانانی که در این سالها با مدال آوری و افتخارآفرینی هایشان کرمانشاه را به یکی از قطب های اصلی کاراته ایران تبدیل کردند، اما این روزها بسیاری از آنها یا برای همواره از دنیای قهرمانی کنار گرفته اند و یا اینکه چمدان هایشان را بستند و به امید درآمد بیشتر از این شهر و خاک کوچ نموده و راهی دیار غربت شده اند.
تنها در دو سال اخیر سه قهرمان کرمانشاهی کاراته ایران یعنی سعید احمدی، هامون درفشی پور و سمیرا ملکی به امید بدست آوردن حمایت های بیشتر از کشور رفته اند و اکنون یکی در انگلیس و دو نفر دیگر در کانادا به انجام کارهای آموزشی و تمرینی این رشته می پردازند.
چرایی خالی شدن کرمانشاه از حضور چنین قهرمانانی از یک سو و افتی که این رشته طی چندسال اخیر در کرمانشاه داشته از سوی دیگر، این سوال و نگرانی را در ذهن ایجاد می نماید که آیا استعدادهای جایگزینی برای این قهرمانان داریم تا کرمانشاه همچنان قطب بودنش را در این رشته حفظ کند؟
مسلم زین الدینی نایب رئیس هیات کاراته استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران در این باره اظهار کرد: امروزه مسئله کوچ قهرمانان به یکی از معضلات ورزش کشور تبدیل شده و موضوعی نیست که فقط مختص استان کرمانشاه باشد.
وی توضیح داد: ورزشکارانی که معمولا به خارج از کشور مهاجرت می نمایند، عدم حمایت های مدنظرشان را مهمترین دلایل مهاجرت خود عنوان می نمایند.
نائب رئیس هیات کاراته کرمانشاه افزود: باید قبول کنیم که طرز تفکر قهرمانان کنونی با قهرمانان یکی دو دهه گذشته فرق نموده و وقتی ببینند حمایت نمی شوند، به مهاجرت فکر می نمایند.
وی اضافه نمود: بیشتر این ورزشکاران وقتی سرگذشت قهرمانان پیشین را می بینند که حمایت چندانی بعد از دوره قهرمانی از آنها نشده، به امید فردایی بهتر تصمیم به مهاجرت می گیرند.
زین الدینی با اشاره به کوچ سه نفر از قهرمانان کاراته کرمانشاه در دو سال اخیر، تاکید نمود: محرومیت و مسائل مالی که در استان داریم، باعث شده تا این مسائل در کرمانشاه پررنگ تر باشد.
وی اضافه نمود: هیات کاراته کرمانشاه منبع درآمد چندانی برای حمایت های آنچنانی از قهرمانان ندارد و از سوی دیگر نمی تواند برای آنها هم شغلی ایجاد کند و تنها می توانیم در حد توانمان یاری کنیم.
نایب رئیس هیات کاراته کرمانشاه در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا جایگزینی برای این ورزشکاران داریم یا نه، با اذعان به افول کاراته کرمانشاه در چند سال گذشته گفت: طی چند ماهی که مدیریت کاراته استان تغییر پیدا نموده، اقدامات خوبی برای انجام طرح های استعدادیابی اجرا شده و حتی حضور در این طرح ها را برای هنرآموزان رایگان نموده ایم که قطعا رشد کاراته استان را بدنبال خواهد داشت.
وی افزود: البته ضعف هایی که از گذشته برجای مانده روی رده پایه داشتیم که برنامه هایی را برای تقویت آن در دستور کار قرار داده ایم.
زین الدینی در خاتمه تاکید نمود: کاراته کرمانشاه همواره یکی از قطب های ایران بوده و قطعا هیچگاه از حضور قهرمانان در عرصه های ملی دست خالی نمی مانیم.
سعید احمدی یکی از قهرمانان کرمانشاهی کاراته ایران که اکنون در کشور انگلیس به کار آموزش این رشته می پردازد نیز در گفت و گو با خبرنگاران با تاکید براینکه حضورش دراین کشور به معنای مهاجرت همیشگی از ایران نیست، اظهار کرد: من یک قهرمان هستم و طبیعی است که از طرف کشورهای مختلف برای ارائه تجربیاتم و برگزاری کلاس های آموزشی دعوت نامه داشته باشم.
وی در پاسخ به اینکه چرا فعالیت هایش را در کرمانشاه ادامه نداده، تاکید نمود: متاسفانه در کرمانشاه حمایت چندانی از ورزشکاران نمی گردد و همگرایی بین مسئولین برای حمایت از آنها وجود ندارد.
این کاراته کای کرمانشاهی اضافه نمود: به مردمم عشق می ورزم و عاشق شادمان کردن آنها هستم، اکنون هم هرچند که دیگر در کرمانشاه نیستم و در کشورهای دیگر سمینار و کلاس های آموزشی برگزار می کنم، اما هر زمان لازم باشد با پرچم کشورم در میدان رقابت ها حاضر می شوم.
برای جویا شدن نظر هامون درفشی پور دیگر ورزشکار کرمانشاهی که این روزها در کانادا به سر می برد، کوشش کردیم تا با او هم گفت و گویی داشته باشیم که محقق نشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا