کاربرد سقف وافل در ساختمان
به گزارش مرد کوچک، امروزه برای ساخت سقف ساختمان از سیستم های سقفی متفاوتی استفاده می گردد. به دلیل بالا بردن ایمنی ساختمان در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله, مهندسین و معماران سعی می نمایند از سیستم های سقفی سبک برای سقف ساختمان استفاده نمایند. این سیستم ها بار مرده بر سازه وارد نمی نمایند و با داشتن وزن سبک خطرات ناشی از حوادث طبیعی را کاهش می دهند. سیستم های سقفی یوبوت و کوبیاکس از جمله سیستم های اجرای سقف توخالی با قالب های ماندگار هستند اما نوع دیگر سیستم سقفی به نام وافل نیز امروزه در صنعت ساخت و ساز اجرا می گردد که با قالب های غیر ماندگار در پروژه های ساختمانی قابل اجرا می باشد.

جهت دریافت خدمات نوسازی خانه های قدیمی با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
سقف وافل
سقف وافل به سقف های مشبک و قابلمه ای شکلی گفته می گردد که برای پوشاندن دهانه های وسیع به کار می رود. عملکرد این نوع سقف مانند دال دو طرفه است و احتیاجی به میلگردهای تقویتی و اتصال آنها به تیرها نمی باشد. قالب این نوع سقف به صورت مکعبی شکل و تو خالی است و با توجه به پروژه در ابعاد متفاوت به کار می رود. قالب های وافل از پلاستیک کامپوزیت ساخته شده اند و دارای وزن سبکی هستند به نحوی که حمل آنها توسط کارگران بسیار آسان است. سقف وافل قابل استفاده در انواع اسکلت های فلزی و بتنی ست. قالب های این نوع سقف این امکان را فراهم می نمایند که با نحوه تغییر مونتاژ آنها بتوان سقف را به صورت دال یکطرفه یا دو طرفه اجرا کرد.
ویژگی قالب های وافل
قالب های وافل بعد از انجام عملیات بتن ریزی سقف قابلیت جداسازی از بتن را دارند و می توان از آنها مجددا در پروژه های دیگر ساخت و ساز استفاده نمود. یکی از ویژگی های این نوع قالب ها تجدیدپذیری آنهاست که بعد از به خاتمه رسیدن عمر مفید این قالب ها می توان آنها را بازیافت کرد. استفاده از این قالب های کامپوزیتی دوام و استحکام سقف را بالا برده و باعث سبک سازی سازه می گردد که این امر باعث می گردد ساختمان در برابر وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله ایمنی بالاتری داشته باشد. این قالب ها این امکان را فراهم می نمایند که بتوان بلوک های سقفی را از ساختمان حذف کرد که این دلیلی بر سبک سازی سازه است.
زیرسازی سقف وافل
اجرای سقف وافل در مقایسه با سایر سقف های بتنی آسان تر صورت می گیرد. زیرسازی این نوع سقف مشابه سقف تیرچه بلوک است و می توان زیرسازی را با قوطی فلزی, لوله داربست, چوب و چهار تراش و لوازم دیگر انجام داد. طراحی قالب های وافل به نحوی است که تیرچه به صورت درجا قابل اجرا می باشد. با استفاده از این روش ساخت سقف می توان تیرچه های دوبل را حذف کرد که این کار وزن بتن را کاهش داده و سازه را سبک می کند. با اجرای تیرچه درجا دیگر احتیاجی به جا به جایی خاموت در تیرهای اصلی هنگام بستن آرماتور تیرچه نیست. وقتی تیرچه به صورت درجا اجرا گردد پیوستگی بتن و صلبیت سقف به خوبی رعایت شده که این امر لرزش سقف در زمان بهره برداری را کاهش می دهد.
مزایای اجرای سقف وافل
- با استفاده از این نوع سقف می توان تاسیسات را از داخل سقف عبور داده که با انجام اینکار ضخامت کف سازی کم و هزینه های ساخت و ساز نیز پایین آمده و سازه سبک تر می گردد.
- قالب های وافل جزء قالب های غیرماندگار برای سقف هستند که این امر امکان استفاده مجدد از قالب ها را فراهم می کند و هزینه ها را کاهش می دهد.
- قالب های وافل برای جدا شدن از بتن احتیاجی به چرب کردن ندارند و تا زمان باز کردن قالب می توان از عمل آوری بتن مطمئن شد.
- سقف وافل جزء سقف های سبک محسوب می گردد و اجرای آن به دلیل وزن کم باعث ایجاد لرزش کم می گردد و میزان صدای انتقالی را کاهش می دهد.
- سقفی که با استفاده از سیستم وافل ساخته می گردد از نظر وزنی معادل دال تخت ده سانتی است.
- اجرای این نوع سقف به صورت تیرچه درجاست که بدون استفاده از بلوک سقفی انجام می گردد و بتن ریزی سقف و تیرچه به شکل یکپارچه صورت می گیرد.
- در مقایسه با سیستم های سقفی یوبوت و کوبیاکس, در سیستم وافل بتن ریزی به صورت یکپارچه و بدون استفاده از هر نوع روان نماینده ای صورت می گیرد.
قیمت سقف وافل
عوامل بسیاری در قیمت سقف وافل نقش دارند از جمله زمان اجرای کار، متریال به کار رفته در ساخت سقف، هزینه پیمانکاری، تعمیرات، هزینه مواد اولیه در ساخت تیرک ها، یکطرفه یا دوطرفه بودن قالب ها، ابعاد سقف و … . هر چند قیمت این سقف به نسبت سقف های معمولی کمی بالاتر است اما به خوبی احتیاج مشتریان را تامین می کند. اگر در اجرای این سقف از مواد با کیفیت استفاده گردد، مسلماً هزینه آن بالاتر خواهد بود.
سقف وافل به چه سقف هایی گفته می گردد؟
سقف وافل مشبکی شکل بوده و به منظور پوشش دهانه های وسیع به کار می فرایند. در اجرای این گونه سقف ها به میلگردهای تقویتی و اتصال آن ها به تیر احتیاج نیست.
اجرای سقف وافل چه مزایایی دارد؟
استفاده از سقف وافل امکان عبور تاسیسات از داخل آن را فراهم می کند. باز کردن آسان قالب ها، امکان استفاده مجدد از قالب های سقف وافل و وزن سبک از مزایای استفاده از این سقف ها می باشد.
قیمت سقف وافل چقدر است؟
برای اطلاع از قیمت قالب سقف وافل کلیک کنید.
منبع: ساختمانچی