مصرف لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا

به گزارش مرد کوچک، نتایج یک مطالعه نشان می دهد که مصرف زیاد محصولات لبنی به ویژه از انواع دارای چربی کامل با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت ارتباط دارد.

مصرف لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا

به گزارش خبرنگاران از ایرنا، با افزایش میزان ابتلا به دیابت نوع دو و فشار خون بالا در دنیا، متخصصان مراقبت های بهداشتی امیدوارند تا نحوه پیشگیری از این بیماری ها را دریابند. از آنجا که یک رژیم غذایی ناسالم یک عامل مهم خطرساز برای ابتلا به هر دوی این بیماری ها محسوب می گردد، به نظر می رسد تنظیم رژیم غذایی می تواند روشی امیدوار نماینده در این زمینه باشد.

در این میان محصولات لبنی از اهمیت ویژه ای برخوردارند. همچنین نتیجه مطالعات نشان داده است که مصرف زیاد لبنیات با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد؛اما بیشتر این مطالعات تنها بر روی افراد اروپایی و مردم کشورهای آمریکای شمالی صورت گرفته است که کلی بودن یافته های آنها را محدود نموده است.

اکنون نتیجه یک مطالعه عظیم بین المللی که از اطلاعات حدود 150 هزار نفر در 21 کشور دنیا استفاده نموده، نشان داده است که مصرف زیاد محصولات لبنی به ویژه از انواع دارای چربی کامل با کاهش خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا ارتباط دارد.

یافته های این مطالعه که در مجله BMJ Open Diabetes Research & Care منتشر شده است، همچنین نشان داد که مصرف زیاد محصولات لبنی که چربی کامل دارند با کاهش میزان ابتلا به سندرم متابولیک - مجموعه علائمی که خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهند- ارتباط دارد.

سندرم متابولیک مجموعه ای از عوامل خطرزای متابولیک است که در یک فرد وجود دارند . بعضی از علل زمینه ای این سندرم که سبب افزایش این عوامل خطرزای متابولیک می شوند عبارتند از چاق بودن یا داشتن اضافه وزن، عدم فعالیت جسمی، داشتن مقاومت به انسولین و عوامل ژنتیک.

سندرم متابولیک حالتی خطرناک برای سلامتی است. افراد دارای سندرم متابولیک میزان خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مرتبط با رسوب چربی در دیواره سرخرگ هادارند.

بیماری قلبی کرونری که ممکن است منجر به حمله قلبی گردد، و نیز سکته مغزی و بیماری عروق محیطی نمونه هایی از این بیماریها هستند. همچنین احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در افراد دارای سندرم متابولیک بیشتر است.

دست کم روزی دو وعده لبنیات مصرف کنید

محققان در این مطالعه که در آن از اطلاعات مردم 21 کشور دنیا استفاده شده است، متوجه شدند که اروپایی ها و مردم کشورهای آمریکای جنوبی نسبت به مردم آسیا و آفریقا بطور متوسط لبنیات بیشتری مصرف می نمایند؛ همچنین اروپایی ها و مردم کشورهای آمریکای جنوبی بیشتر محصولات لبنی کم چرب و مردم سایر مناطق بیشتر محصولات لبنی از انواع دارای چربی کامل مصرف می نمایند.

محققان با تجزیه و تحلیل این ارتباطات متوجه شدند که مصرف دست کم دو عده محصولات لبنی در روز با کاهش 24 درصدی خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط داشت.

بعلاوه این مطالعه نشان داد که مصرف دست کم دو وعده محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل با کاهش 28 درصدی ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط دارد. این در حالی است که مصرف محصولات لبنی کم چرب با کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک ارتباط نداشت.

لبنیات کم چرب همواره مفید نیستند

این مطالعه نشان داد که مصرف دست کم دو وعده محصولات لبنی در روز با کاهش 11 تا 12 درصدی خطر ابتلا به دیابت و فشار خون بالا ارتباط داشت اما این ارتباط در افرادی که محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل مصرف می کردند، قویتر بود.

بطور کلی این مطالعه نشان داد که مصرف زیاد محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر به ویژه از نوع دارای چربی کامل به جای انواع کم چرب آنها، با شیوع پایین سندرم متابولیک و کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت ارتباط دارد.

با این حال یافته های این مطالعه ممکن است خلاف واقع به نظر رسد زیرا بسیاری از مردم تصور می نمایند که محصولات لبنی از نوع دارای چربی کامل در مقایسه با گزینه های کم چرب آنها ، از فواید سلامتی کمتری برخوردارند. این در حالی است که نویسندگان این مطالعه کوشش دارند تا این افسانه را از بین ببرند.

به گفته محققان، محصولات لبنی و چربی لبنیات، پروتیین با کیفیت و طیف بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی، فسفر و ویتامین های A, B-12 و ویتامین B2 ارائه می دهند.

با وجود اینکه هنوز تعیین نیست که چگونه مصرف محصولات لبنی از ابتلا به دیابت و فشار خون بالا پیشگیری می نمایند اما محققان امیدوارند که یافته های آنها در مطالعات عظیمتر و طولانی مدت تری تایید گردد.

به گفته محققان، در صورت تایید این یافته ها، افزایش مصرف محصولات لبنی می تواند یک روش عملی و کم هزینه برای کاهش میزان ابتلا به سندرم متابولیک، فشار خون بالا و دیابت در سراسر دنیا باشد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 1021

به "مصرف لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصرف لبنیات علیه ابتلا به دیابت و فشار خون بالا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید