طرز تهیه شور مخلوط خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن

به گزارش مرد کوچک، یکی از بهترین چاشنی هایی که میتوان در کنار غذاها میل کرد همین شور است. خوردن شور در کنار غذاها بسیار لذبخشه. انواع و اقسام شور و ترشی در بازار موجود است ولی بنظرم شور مخلوط بهترینه.

طرز تهیه شور مخلوط خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن

چاشنی مورد علاقه اکثرا مردم ایران است. بسیار اشتهار برانگیز و کسانی که دچار کم اشتهایی هستند بهتر است در کنار غذاهایشان این نوع شور را استفاده کنند.

بهتر است در منزل خودتان شور و ترشی را درست کنید. زیرا خیالتان راحت می شود که شور سالم استفاده می کنید. تنها باید یکسری نکات را رعایت کنید تا شور شما دچار کپک زدگی نشود. اگر رعایت شود بهترین و خوشمزه ترین شور را خواهید داشت.

فرق بین ترشی و شور: در این است که در ترشی سرکه بکار رفته، ولی در شور مهم ترین چیز آب و نمک است.

حالا ما در اینجا به شما طرز تهیه شور مخلوط و رعایت نکات ضروری را خواهیم داد. از همه مهمتر یکسری فوت و فن هایی جهت خوشمزگی شور وجود دارد که ما در اینجا آن نکته ها را به آموزش می گذاریم.

برای طرز تهیه خیارشور خانگی اینجا کلیک کنید.

بهتره با ما همراه باشید و مواد را تهیه و طبق این دستور شور خوشمزه ای را درست کنید.

مواد لازم شور مخلوط خانگی

گل کلمیک عدد میانه
هویج تازه300 گرم
کرفس تازهیک عدد میانه
سیر خشکیک بوته میانه
فلفل سبز تند3 عدد
خیار قلمی250 گرم
پیاز ترشی ریز200 گرم (دلخواه)
سبزیجات تازه و معطرترخون ، کرفس ، شوید: از هر کدام چند شاخه
نمک بدون یددو سوم پیمانه
آب ولرم19 پیمانه
سرکهیک و نیم پیمانه
تخم گشنیزیک قاشق غذاخوری سر پر

نکته و فرمول:

برای آب شور به نسبت هر یک لیتر آب یک قاشق غذاخوری نمک و یک دوم پیمانه سرکه بریزید.

طرز تهیه شور مخلوط:

اول از همه تمامی مواد را تازه خریداری کنید. هویج را پوست بگیرید و بشویید و خورد کنید. کرفس را شسته و برگ آن را از ساقه سوا کنید. بعد ساقه های کرفس را روی تخته خورد کنید (به قطعات کوچک).

گل کلم را گل گل کنید (جدا) کنید. در این قسمت سیر را از پوست جدا کنید و بشویید. همه این مواد را بعد از خورد شدن روی پارچه تمیزی پهن کنید تا آبشان کامل گرفته بشود.

برای درست کردن آب شور نیاز داریم به آب و نمک و سرکه. در اینجا حتما باید از پیمانه مشخصی استفاده شود. اگر از یک پیمانه استانداردی استفاده کنید خیلی بهتر است. البته شما می توانید از هر پیمانه ای استفاده کنید. به عنوان مثال از یک فنجان یا یک لیوان یا یک کاسه ستفاده کنید.

دقت کنید برای پیمانه کردن نمک و سرکه هم، از همان پیمانه استفاده کنید. در کل پیمانه شما باید از یک چیز باشد.

زمانی که آب را پیمانه کردید داخل یک ظرف بریزید و بگذارید روی حرارت تا به جوش آید. وقتی که جوشید از روی حرارت بردارید و نمک و سرکه را به آب جوشتان اضافه کنید و هم بزنید تا در هم مخلوط شوند. در اینجا ما از نمک دانه درشت دریا بدون ید استفاده کردیم.

اکنون اجازه بدهید تا آب و سرکه شما خنک شوند و آب را کنار بگذارید تا بقیه مواد را آماده کنید.

در این قسمت ظرف شیشه ای جا داری را انتخاب کنید و تمامی سبزیجاتی را که خورد کرده بودیم داخل شیشه اما به تریتیب قرار می دهیم. به این صورت، ابتدا گل کلم خورد شده و هویج خورد شده، چند حبه سیر و لابلای آنها سبزیجات معطر ترخون و شوید و مرزه و ساقه کرفس و برگ کرفس قرار دهید. تخم گشنیز را هم کمی بپاشید.

به همین ترتیب تا جایی که ظرف شما جا دارد مواد سبزیجات را داخل شیشه جا دهید تا شیشه پر شود و روی همه مواد را با برگ کرفس بپوشانید و از آب جوشیده شده سرد شده داخل شیشه بریزید.

کمی صبر کنید تا آب داخل مواد فرو کش کند. اگر نیاز بود کمی دیگر آب اضافه کنید تا شیشه پر شود. بعد درب شیشه را بسته و در محیط سرد و تاریک قرار دهید تا برسد .

این شور تقریبا ده الی بیست روز زمان می برد تا برسد. اگر می خواهید شورتان سریعتر آماده شود، می توانید از آب نمک داغ روی مواد بریزید. به این صورت، زمانی که آب داغ ریختید داخل شیشه اجازه دهید سرد شود بعد درب شیشه را ببندید. بعد از یک روز هم داخل یخچال بگذارید.

نکته: حتما از سرکه خالص استفاده کنید. دو نوع سرکه در بازار موجود هست. طبیعی شامل سرکه انگور و کشمش و یک سرکه دیگر که همان سرکه سفید است بسیار رقیق و شفاف. سرکه سفید را می توانید در تهیه ترشی البالو و چغندر استفاده کنید . اما در بقیه ترشی و شورها از سرکه انگور استفاده کنید .

اگر داخل شورتان چند تا نخود بیندازید بوی بد شور شما را حذف می کند.

اگر در حین درست کردن شورتان احساس کردید شور شما بیش از حد شور شده چکار کنیم؟

اگر حین درست کردن شور متوجه شوری آب آن شدید می توانید آب جوشیده سرد شده را آماده کنید و کمی از آب شیشه خالی کنید و کمی به آب جوشیده شده سرکه اضافه کنید و دوباره روی شیشه بریزید.

اما اگر بعد از مدتی از استفاده متوجه شوری شدید می توانید شورتان را هنگام استفاده زیر شیر سرد بگیرید تا شوری آن کم شود. اما هنگام درست کردن به نمک آن دقت کنید.

زمانی که می خواهید آب جوشیده سرد شده را روی مواد بریزید اگر ولرم باشد بهتر است در حدی که نه سرد باشد و نه طوری که دست را بسوزاند.

کسانی که دچار فشار خون بالا هستند، می توانند قبل از استفاده از شور اندازهی از آن را داخل ظرفی پر از آب سرد قرار دهند و اندازه کمی برای مصرف را داخل آب سرد حدود نیم ساعت بخوابانند تا از شوری آن کاسته شود و بعد داخل آب کش ریخته و استفاده کنند.

علت این که شور کپک می زند چیست؟

حتما دقت کنید تمامی مواد و سبزیجات شما بعد از شستشوی کامل حتما باید خشک باشند. حتی ظرف مورد استفاده شما برای شور نباید حتی یک قطره آب داخل آن باشد. حتما باید ظرف شما خشک و تمیز و بدون نم باشد.

نکته دیگر اینکه، گاهی دیده اید شور شما دچار لزج یا لیزی هست حتما داخل شیشه شور هوا وارد شده و یکی از علت های دیگر آن کم نمک بودن آن است. برای هر یک لیتر آب نصف پیمانه سرکه سفید استفاده کنید یا به طور دقیق از هر یک لیوان آبی که استفاده می شود، 2 قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید.

دوستان با توجه به رعایت این نکات حتما می توانید شوری بسیار عالی درست کنید. بسیار لذت بخش است زمانی که خودتان با دست خودتان یک ترشی یا شور درست کرده باشید.

منبع: اُکالا
انتشار: 2 دی 1400 بروزرسانی: 2 دی 1400 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 1871

به "طرز تهیه شور مخلوط خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه شور مخلوط خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شور مخلوط خانگی؛ رازهای کپک نزدن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید