طرح های کنترل آلودگی هوا در اصفهان ناموفق است

به گزارش مرد کوچک، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان گفت: نتایج طرح های کنترل آلودگی هوای اصفهان، گویای ناموفق بودن آنهاست البته اقداماتی در این زمینه اجرا شده اما مناسب و مطلوب این کلان شهر نیست.

طرح های کنترل آلودگی هوا در اصفهان ناموفق است

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، محمد کوشافر با بیان اینکه بهبود نسبی در کنترل آلودگی هوا، به هیچ وجه معنای حل مشکل آلودگی هوای اصفهان را ندارد، اضافه کرد: وجود روزهای متعدد با هوای ناسالم برای گروه های حساس و عموم، گویای موفقیت آمیز نبودن طرح های کنترل آلودگی هوای اصفهان است البته اقداماتی در این زمینه اجرا شده اما آن چیزی که می بینیم مطلوب اصفهان نیست.

به گفته وی برنامه های کنترل آلودگی هوا تا زمانی که الگوی توسعه اصفهان ترمیم نشود، کارایی لازم را نخواهد داشت و هر سال در دوره های زمانی شاهد آلودگی هوا خواهیم بود.

کوشافر بیان کرد: بارگذاری بیش از توان در اصفهان مهم ترین دلیل پدیده آلودگی هوای این کلان شهر و شهرهای صنعتی این استان است که مربوط به دلایل عمده از جمله شبکه حمل و نقل و کارخانه های اطراف اصفهان و تشدید فرسایش خاک ناشی از بحران آب در اصفهان می شود.

این فعال محیط زیست بیان کرد: وقتی صحبت از آلودگی هوا می شود، پدیده هایی همچون اینورژن و ویژگی های اقلیمی مطرح شده و گفته می شود که آلودگی هوا ناشی از این مسائل است اما وقتی کیفیت هوا بهبودی نسبی پیدا می کند، آن را به مدیریت ربط می دهیم که البته هر 2 عامل هم در بهبود و هم در شرایط نامطلوب دخیل هستند.

کوشافر اظهارکرد: مسئولان مرتبط با رفع آلودگی هوا تلاش خود را انجام می دهند اما به نظر می رسد این تلاش ها و برنامه ها با مشکلاتی روبرو است و احتیاج به راهکارهای جدید در این زمینه داریم ضمن آنکه مقدار و کمیت اجرای روشهای کنونی هم احتیاج به ارزیابی مجدد دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اضافه کرد: تعطیلی مدارس بر اساس دستورالعمل ها و قوانین، اقدامی برای مراقبت از فرزندانمان در برابر خطرات آلودگی هواست، اما هزینه های آلودگی هوا بسیار بیش از تعطیلی مدارس است که می توان به هزینه های اقتصادی، اجتماعی، روانی و سلامت مردم اشاره کرد.

کوشافر با بیان اینکه آلودگی هوا در اصفهان به عوامل مختلفی ارتباط دارد ادامه داد: ویژگی های اقلیمی اصفهان در ارتباط متقابل با فعالیت های انسان کیفیت هوا را معین می کند.

این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه وسایل نقلیه و سوخت مصرفی آنها به عنوان عامل اصلی آلودگی هوا، خود محصول صنعت هستند، ادامه داد: تردد بخشی از وسایل نقلیه در شهر مربوط به صنایع است.

وی با اشاره به اینکه به ارتباط تعداد خودروها با ظرفیت شهر نیز باید توجه داشت بیان کرد: کیفیت سوخت و وسایل حمل و نقل همزمان باید مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان با تأکید بر ضرورت تعطیلی مدارس در روزهای آلوده اظهار کرد: شهروندان باید در روزهای بحران آلودگی هوا از تردد در فضای باز و فعالیت بدنی اجتناب کنند و با تعطیلی مدارس در صورتی که مطابق با مقررات باشد، بچه ها و نوجوانان کمتر در معرض آسیب آلاینده ها قرار می گیرند که البته باید اطلاع رسانی کافی و آموزش های لازم برای نوع رفتار خانواده ها در این روزها از طرف مدیران استانی با همکاری رسانه ها به ویژه صدا و سیما صورت گیرد.

کوشافر اضافه کرد: از طرف دیگر باید به این نکته توجه داشت که علاوه بر تعطیلی مدارس در روزهای آلوده، تعطیلی واحدهای آلاینده نیز باید مورد نظر بوده و نظارت لازم بر آنها انجام شود.

هوای اصفهان در شرایط قرمز قرار گرفت

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 23 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 682

به "طرح های کنترل آلودگی هوا در اصفهان ناموفق است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح های کنترل آلودگی هوا در اصفهان ناموفق است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید