درخشش خورشید ایرانی در ونیز
به گزارش مرد کوچک، به گزارش خبرنگاران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، خورشید برای اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و برنده جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین فیلم شد. فیلمنامه این اثر را مجید مجیدی با همکاری نیما جاویدی، فیلم ساز خراسانی، نوشته است. داستان خورشید درباره کودک کاری است که در یک اوراقی لاستیک کار می نماید و مادرش هم به خاطر مسائل روانی در بیمارستان بستری شده است. او که وضع اقتصادی چندان خوبی ندارد توسط یکی از هم محلی های خود از وجود یک گنج در زیرزمین مدرسه مطلع می گردد و تصمیم می گیرد با دوستان خود در یک ماجراجویی تازه به سراغ این گنج برود.
با ما همراه باشید و با تور ایتالیا از به بهترین کشور اروپا سفر کنیم و در شهرهای ونیز، فلورانس و رم بگردیم و بناهای تاریخی این کشور تاریخی را از نزدیک ببینیم.
در این فیلم علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، روح الله زمانی، صفر محمدی، علی غابشی، علی تقوا زاده، بابک لطفی خواجه پاشا، شمیلا شیرزاد، یوسف صفری بختیاری و محمدمهدی موسوی فر ایفای نقش نموده اند.
این فیلم به کارگردانی مجید مجیدی در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر توانسته بود جوایز مختلفی را کسب کند، به عنوان نماینده ایران در میان 18 فیلم بخش مسابقه بین الملل جشنواره ونیز شرکت کرد. برگزاری جشنواره ونیز و کسب جایزه بهترین بازیگر جوان توسط روح الله زمانی نشان داد که هنوز سینما زنده است. پیش از شروع اختتامیه اصلی جشنواره نیز، مجیدی جایزه فانوس جادویی بخش جنبی جشنواره را نصیب خود کرد.
سروش در 1693 شماره از مجله هفتگی سروش باعنوان ناخدا خورشید در پرونده سینما سرویس رسانه به این فیلم و نشست خبری مجیدی در جشنواره ونیز پرداخته است.
در مطلبی با عنوان درس مجیدی برای وطن فروشان جشنواره ای، برای آن هایی که به هر قیمت سودای جشنواره های جهانی در سر دارد آمده است: تجربه حضور فیلم های ایرانی در سال های اخیر در جشنواره های بین المللی با حاشیه هایی بیش از متن اصلی همیشه بوده است. صحبت های بازیگران و عوامل فیلم ها درباره مسائل داخلی و سیاسی کشور و بعضی ژست های روشنفکری بی ربط به جشنواره سینمایی نمونه هایی از این دست رفتارها است. جشنواره های معتبر بین المللی در حوزه هنر را همان گونه که در عملکرد انتخابی برگزار کنندگان آن دیده می گردد، باید در پازل سیاست و هنر فهم کرد. کارکرد یک جشنواره هنری و حضور یک نماینده از ایران نیز نه تنها به عنوان پخش و کسب یک جایزه سینمایی نگاه گردد؛ بلکه صحنه این جشنواره ها می تواند میدانی برای ارائه تصویری روشن از ایران و ایرانی و گفتن بعضی از حرف های مهم به جهان باشد؛ کاری که مجید مجیدی بعد از سال ها در یک جشنواره بین المللی سینمایی به خوبی انجام داد.
مجیدی در نشست خبری فیلم خورشید در جشنواره فیلم ونیز، از این تریبون استفاده و با انتقاد از سیاست دولت آمریکا، تأکید کرد تحریم های آن کشور علیه ایران در 40 سال گذشته، باعث رنج مردم و بروز معضلات اجتماعی و مالی شده است. او در این مورد، به بحث کمبود دارو در ایران در شرایط کرونایی نیز اشاره نمود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره این که آیا ساخت این فیلم به دلیل نشان دادن حقایق سیاسی و اجتماعی و طرحِ بحث بچه ها کار در ایران با مسائلی روبه رو شده است یا نه، به جهانی بودن این مسئله اشاره نمود که مختص یک کشور خاص نمی گردد. البته در خاورمیانه، به دلیل جنگ افروزی هایی که وجود دارد، این مسائل اجتماعی، بسیار بیشتر دیده می گردد.
در ادامه گزارش سروش هفتگی آمده است: خورشید در جشنواره ونیز نشان داد که نماینده سینمایی ایران در یک جشنواره بین المللی می تواند در راستا درست خود پا روی فرش قرمز بگذارد و موفقیت هایی را هم کسب کند؛ موفقیت هایی که نیازی به وطن فروشی و ژست های روشنفکرانه کاذب نخواهد داشت.
همچنین در ادامه این بخش از پرونده ویژه، به آنالیز فیلم خورشید برای اکران عمومی و کاندیدا شدن آن در جشنواره اسکار نیز پرداخته شده است. در این مطلب آمده است: شانس حضور در اسکار برای فیلم هایی خواهد بود که به رونمایی رسیده اند. در میان این آثار شانس فیلم هایی بیشتر خواهد بود که در رویدادهای بین المللی مورد توجه قرار گرفته اند... .
از میان فیلم های اکران نشده اما خورشید مجید مجیدی با حضور در بخش مسابقه جشنواره ونیز تجربه خوبی داشته است؛ هر چند که باید برای پذیرش حضور در اسکار به اکران عمومی برسد، موضوعی که با توجه به شرایط فعلی نمایش و فروش فیلم های سینمایی به تصمیم تهیه کنندگان فیلم بستگی دارد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران