آنالیز یک پرونده مشکوک؛ خطای 4.5 میلیاردی بازیکن پرسپولیس!

به گزارش مرد کوچک، خطای هند مهدی شیری مقابل اولسان هیوندای منجر به اعلام ضربه پنالتی و دریافت گل دوم پرسپولیس شد که شکست این تیم در فینال لیگ قهرمانان آسیا را رقم زد.

آنالیز یک پرونده مشکوک؛ خطای 4.5 میلیاردی بازیکن پرسپولیس!

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

به گزارش گروه ورزشی خبرنگاران، تیم فوتبال پرسپولیس پیروز شد برای دومین بار طی 3 سال اخیر به فینال لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا کند، ولی این بار هم مثل سال 2018 با شکست در ملاقات خاتمهی دستش از رسیدن به جام کوتاه ماند و به رتبه نایب قهرمانی این مسابقات بسنده کرد.

سرخپوشان در شرایطی مقابل اولسان هیوندای کره جنوبی در فینال تن به شکست 2 بر یک دادند که تا ثانیه های خاتمهی نیمه نخست با تک گل مهدی عبدی از حریف خود پیش بودند و روی بی احتیاطی بازیکنان و تقدیم کردن دو پنالتی به حریف کره ای، 2 بار دروازه شان باز شد و در نهایت در ملاقاتی که پیروزی در دسترس نماینده ایران بود، تن به شکست دادند تا حسرت قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا همچنان برای این تیم و فوتبال ایران باقی بماند.

سیر تا پیاز برنامه نویسی در سال 2020 - سورس باران

سیر تا پیاز برنامه نویسی در سال 2020 - سورس باران

شکست پرسپولیس در این ملاقات همانطور که گفته شد روی دو ضربه پنالتی رخ داد که اولی با بی احتیاطی احمد نوراللهی در محوطه جریمه پرسپولیس گرفته شد و دومی هم به واسطه خطای هندی که مهدی شیری انجام داد از سوی داور اعلام شد. این خطای هند هم به دلیل اینکه اتفاقی غیر معمول تر از یک برخورد در جریان بازی است و هم از این جهت که گل دوم اولسان را رقم زد به نوعی عامل شکست پرسپولیس در فینال محسوب می گردد، اگرچه به طور قطع نمی توان گفت که شیری و خطای هندش باعث شکست پرسپولیس شده است چرا که تا پیش از آن اتفاق بازی با تساوی یک - یک در جریان بود و حدود 35-40 دقیقه دیگر تا خاتمه بازی باقی مانده بود و ممکن بود هر اتفاق دیگری رخ دهد و اینکه جونیور نگرائو، مهاجم اولسان در همان صحنه منجر به پنالتی موقعیت خوبی داشت و چه بسا در همان صحنه پرسپولیس گل دوم را می خورد، ولی در هر صورت اتفاقی که در زمین رخ داد و دیده شد، اهدای یک پنالتی از سوی شیری به اولسان بود که منجر به دریافت گل دوم و معین کننده تیم پیروز بازی بود.

آنالیز ابعاد فنی این موضوع تا پیش از این صورت گرفته، ولی در این متن قصد داریم از لحاظ اقتصادی به آن بپردازیم و آنالیز کنیم که خطای هند مهدی شیری و به طور کلی از دست رفتن فرصت قهرمانی در رقابت ها چقدر به پرسپولیس ضرر اقتصادی زد.

کمتر از یک سال قبل و در بهمن ماه 98 در آستانه آغاز لیگ قهرمانان آسیای 2020 بود که AFC جوایز نقدی حضور در مراحل مختلف لیگ قهرمانان آسیا را معین و اعلام نمود که به توضیح زیر است:

تیم قهرمان: 4 میلیون دلار

نایب قهرمان: 2 میلیون دلار

حضور در نیمه نهایی: 250 هزار دلار

حضور در یک چهارم نهایی: 150 هزار دلار

حضور در یک هشتم نهایی: 100 هزار دلار

پیروزی در مرحله گروهی، و سایر مراحل حذفی: 50 هزار دلار

تساوی در مرحله گروهی، و سایر مراحل حذفی: 10 هزار دلار

پرسپولیس با رسیدن به فینال این دوره از رقابت ها توانست 2 میلیون دلار بابت نایب قهرمانی و جوایز دیگری که بابت دریافت امتیاز و پیروزی در دور گروهی و مراحل قبل بوده را به دست بیاورد، ولی قهرمانی در این رقابت ها 4 میلیون دلار برای این تیم پاداش به همراه داشت و به عبارت دیگر ما به التفاوت 2 میلیون دلاری برد و باخت در بازی فینال رقم قابل توجهی بود که از دست این تیم رفت.

این تنها ضرر اقتصادی پرسپولیس بابت از دست دادن قهرمانی نبود. سرخپوشان در صورت رجحان در فینال و بالا بردن جام، علاوه بر پاداش 4 میلیون دلاری، به مسابقات جام باشگاه های دنیا هم راه می یافتند و پاداش های حضور در این رقابت ها هم در دسترس بود که طبق اعلام فیفا به توضیح زیر است:

تیم قهرمان: 10 میلیون دلار

نایب قهرمان: 5 میلیون دلار

تیم سوم: 4 میلیون دلار

تیم چهارم: 3 میلیون دلار

تیم های حذف شده در مرحله اول: 2.5 میلیون دلار

یعنی پرسپولیس به صرف حضور در این رقابت ها و به فرض شکست و حذف شدن در همان ملاقات اول هم به جایزه 2.5 میلیون دلاری می رسید و اگر به مراحل بالاتر صعود می کرد این پاداش طبق جدول بالا افزایش پیدا می کرد. بدین ترتیب علاوه بر 2 میلیون دلار ما به التفاوت تیم قهرمان و تیم نایب قهرمان لیگ قهرمانان آسیا، 2.5 میلیون دلار هم پاداش حضور در جام باشگاه های دنیا از دست پرسپولیس رفت که در مجموع می گردد 4.5 میلیون دلار.

با یک ضرب و تقسیم ساده و محاسبه قیمت 25.400 تومانی دلار در این روزها، به عبارتی پرسپولیس بابت از دست رفتن قهرمانی که خطای هند مهدی شیری مقصر اصلی آن جلوه داده شده است مبلغی بالغ بر 114 میلیارد تومان ضرر نموده است. رقم قابل توجهی که می توانست بار بزرگی از روی دوش مسائل اقتصادی این باشگاه بردارد و حتی شرایط جذب چند بازیکن خوب و با کیفیت در پنجره زمستانی را فراهم آورد تا پرسپولیس برای نیم فصل دوم لیگ برتر و دور جدید لیگ قهرمانان آسیا چهره قدرتمندتری به خودش بگیرد.

گفتنی است که این رقم فقط پاداش های مستقیم فیفا و AFC است و قهرمانی پرسپولیس و حضورش در جام باشگاه های دنیا می توانست از جنبه های مختلفی مثل بحث اسپانسرینگ هم برای این باشگاه آورده های اقتصادی خوبی داشته باشد. فکرش را بکنید اگر پرسپولیس فرصت یک بازی رسمی مقابل بایرن مونیخ را پیدا می کرد چه اتفاق بزرگی می توانست رقم بخورد.

ایلنا

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 6 بهمن 1399 بروزرسانی: 6 بهمن 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 1366

به "آنالیز یک پرونده مشکوک؛ خطای 4.5 میلیاردی بازیکن پرسپولیس!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز یک پرونده مشکوک؛ خطای 4.5 میلیاردی بازیکن پرسپولیس!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید