پرمصرف ترین وسایل برق خانگی را بشناسید

به گزارش مرد کوچک، با افزایش قیمت انرژی ازجمله برق هزینه خانوار افزایش می یابد و کنترل مصرف و توجه به هشدارهای کارشناسی می تواند از زیان اقتصادی خانواده ها جلوگیری کند.

پرمصرف ترین وسایل برق خانگی را بشناسید

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری خبرنگاران، با پیشرفتی که در تولید و عرضه محصولات برقی رخ داده به دنبال آن تحول فرهنگی نیز در خانواده ها ایجاد شده به طوری که در بسکمک از منازل ایرانی بویژه خانوارهای شهری بیش از 20 نوع وسیله برقی وجود دارد. وسایلی مانند تلویزیون، یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی، چرخ گوشت، اتو، رادیو ضبط، کامپیوتر، ویدئو، مایکروویو، سرخ کن، ماشین ظرفشویی، مخلوط کن، کولرهای آبی و گازی، بخاری برقی، آبمیوه گیری، سشوار، پلوپز و ... با وجود این تنوع و تعداد وسایل در خانواده ها قطعا استفاده بهینه از انرژی را ضروری تر می سازد.

برچسب انرژی

با الصاق برچسب انرژی میزان برق مصرفی هر کالایی مورد توجه قرار می گیرد. این برچسب از 7 فلش رنگی که روی هر یک از آنها یک حرف لاتین از A تا G نوشته شده، تشکیل شده است. حرفA نشانگر کمترین مصرف انرژی و حرف G نشان دهنده بیشترین مصرف انرژی است. برچسب انرژی به خریدار کمک می کند هنگام خرید وسایل برقی میزان برق مصرفی را در وسیله مورد نظر مورد ارزیابی قرار دهد.

براساس این تعاریف، در یخچال و فریزرها به ازای افزایش یک رتبه در برچسب انرژی حدود 14 درصد صرفه جویی در مصرف برق صورت می گیرد.

مصرف یک کیلووات ساعت یعنی چقدر؟

لازم به یادآوری است که یک کیلووات ساعت معادل روشن بودن یک لامپ 100 وات در مدت زمان 10 ساعت است. میزان برق مصرفی در سرمایش و گرمایش خانوار نیز مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است به طوری که طبق آمارها در حال حاضر 12 میلیون کولر آبی و 5 / 3 میلیون کولر گازی در کشور وجود دارد و این وسیله پرمصرف با تقاضای روزافزون روبرو است. توان هر کولر آبی 500 وات و هر کولر گازی 2000 وات است، بنابراین مصرف کولرهای گازی بیش از کولرهای آبی است، نکته ای که همواره مورد تاکید مسوولان امور برق برای رعایت صرفه جویی درتابستان امسال قرار گرفت.

پرمصرف ترین وسایل برق خانگی

به خاطر داشته باشید که میزان مصرف انرژی به نوع لوازم خانگی، اندازه و برند آن ها و همچنین میزان مصرف شما بستگی دارد؛ اما به طور معمول و با محاسبات انجام شده، لوازم برقی زیر از پرمصرف ترین لوازم خانگی به شمار می رود:

یخچال فریزر

یخچال فریزر یکی از پرمصرف ترین وسایل برقی است، زیرا هرگز آن را خاموش نمی کنید! یخچال فریزر به طور تقریبی 18 درصد از انرژی مصرفی لوازم خانگی را مصرف می کند؛ البته فوت یا اندازه یخچال و همچنین جدا بودن یخچال فریزر از همدیگر، در میزان مصرف برق تأثیرگذار است. یخچال فریزر های سایدبای ساید سالانه بین 250 تا 427 کیلووات ساعت کار می کند. در همین حال، یخچال متوسط هرسال حدود 170 کیلووات ساعت استفاده می کند و یخچال فریزر جداگانه هرسال بین 170 تا 360 کیلووات ساعت مصرف می کند. به همین دلیل است برای کاهش هزینه توصیه می شود به دنبال خرید یخچال فریزر سایدبای ساید با اندازه متوسط باشید.

راه حل:

  • درجه یخچال فریزر را پایین تنظیم کنید. هرچقدر درجه پایین تر باشد 5 درصد انرژی کمتری مصرف می شود.
  • درِ یخچال را زیاد باز و بسته نکنید و سعی کنید مواد غذایی را برای دسترسی آسان و سریع، جلو قرار دهید.
  • در صورت برفک زدن حتماً یخچال فریزر را یخ زدایی و خشک کنید.
  • از گذاشتن غذای داغ داخل یخچال خودداری کنید. گرما می تواند باعث آسیب به یخچال و بالا بردن مصرف انرژی برای سرد کردن غذای موردنظر شود.
  • یخچال فریزر با اندازه متوسط بخرید و به دارا بودن برچسب A دقت کنید.

تلویزیون

تلویزیون به طور طبیعی پرمصرف ترین لوازم خانگی است و به طور متوسط 19 درصد از انرژی مصرفی خانه را شامل می شود، اما ازآنجایی که امروزه تلویزیون های باکیفیت و دارای صفحه نمایشگر بزرگ خواهان زیادی پیداکرده است، لازم است بدانید که تلویزیون هم مانند یخچال فریزر هرچقدر بزرگ تر باشد از میزان مصرف برق بالاتری برخوردار است. همچنین تلویزیون ازجمله وسایل برقی است که در حالت خاموش هم برق مصرف می کند؛ چنانچه میزان مصرف سالانه تلویزیون خاموش 227 کیلووات و روزانه 24 وات است.

راه حل:

  • تلویزیون ال ای دی بخرید، زیرا در این نوع تلویزیون ها از لامپ های کم مصرف استفاده شده است که مصرف برق بسیار کمی دارند. همچنین تلویزیون های ال ای دی حتی در زمان خاموش بودن نسبت به سایر تلویزیون ها، انرژی کمی (1 وات) مصرف می کنند.
  • اگر قصد سفر دارید یا برای مدتی کوتاهی حتی صبح تا شب می خواهید خانه را ترک کنید، دوشاخه را از پریز بکشید. با این کار روزانه حداقل 4 تا 8 ساعت انرژی هدررفته را ذخیره می کنید.
  • از خاموش و روشن کردن مکرر تلویزیون خودداری کنید.

ماشین لباسشویی

این وسیله اگرچه هر روز هفته روشن نمی شود و ممکن است دو تا سه بار در هفته کار کند، اما ماشین لباسشویی های صنعتی و خشک کن دار که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد نسبت به ماشین لباسشویی های معمولی، آب و برق بیشتری استفاده می کنند. به طورکلی، ماشین لباسشویی با میزان مصرف دو بار در هفته، 2 درصد برق مصرف می کند.

راه حل:

  • لباس های خود را با 30 درجه یا پایین تر بشویید.
  • اجازه دهید کامل لباس های چرک جمع شود و یک باره آن ها را بشویید.
  • از برنامه شست و شوی اقتصادی استفاده کنید. این برنامه علاوه بر مصرف برق، میزان آب مصرفی جهت شست وشو را نیز کاهش می دهد.
  • لباس های کمتر کثیف را از لباس های بسیار کثیف جدا کرده و لباس های کمتر کثیف را در مدت زمان کوتاه بشویید.

پکیج

هزینه برق پکیج به عوامل متعددی ازجمله میزان حمام رفتن، دمای آب، ساخت پکیج، رتبه بندی انرژی، تعداد دفعات استفاده از ماشین لباسشویی و میزان مصرف آب گرم بستگی دارد، اما به طور کلی می توان گفت که پکیج حدود 20 درصد از کل مصرف انرژی برق منزل را شامل می شود.

راه حل :

  • دمای پکیج را بالاتر از حد استاندارد تنظیم نکنید، زیرا هرچه درجه دما بالاتر باشد میزان مصرف برق بالاتر می رود.
  • هنگام رفتن به حمام تنها در مواقع لازم شیر آب را بازکنید تا هم در مصرف برق و هم آب صرفه جویی کنید.

چای ساز

هر خانواده حداقل یک بار در روز از کتری برقی استفاده می کند. به طور متوسط یک کتری برقی در سال، 167 کیلووات ساعت کار می کند.

راه حل:

  • کتری را به اندازه موردنیاز آب کنید، زیرا این امر باعث سریع تر جوش آمدن آب می شود.
  • اگر به میزان آب کمی نیاز دارید، به جای استفاده از کتری برقی آب را روی اجاق گاز بجوشانید.

اسپلیت

با توجه به آن که اسپلیت هر دو سامانه گرمایش و سرمایش را شامل می شود، تقریباً 6-7 ماه از سال به صورت مداوم در حال کار کردن است؛ به همین دلیل حدود 55 درصد هزینه انرژی سالانه را تشکیل می دهد. استفاده از سامانه گرمایشی اسپلیت بیش از خنک کننده انرژی مصرف می کند، زیرا سامانه گرمایشی از اختلاف دمای بیشتری نسبت به سامانه سرمایشی برخوردار است؛ همچنین در فصل زمستان انتقال حرارت به خارج از خانه بسیار بیشتر از تابستان است.

راه حل:

  • - دمای اسپلیت را در فصل گرم و سرد سال روی دمای متوسط تنظیم کنید.
  • - سالی یک بار دستگاه را سرویس کنید تا مجبور نشوید برای تنظیم دمای مناسب خانه، درجه اسپیلت را زیاد کرده و زمان زیادی، آن را روشن بگذارید.

کارشناسان بخش انرژی برای کنترل مصرف برق راه حل هایی را ارائه کرده اند که قابل توجه است.

  • ـ بهتر است از لامپ های کم مصرف به جای لامپ های رشته ای استفاده شود زیرا انرژی مصرفی لامپ کم مصرف حدود 20 درصد لامپ رشته ای و عمر آن 8 برابر لامپ رشته ای است.
  • هنگام خروج از خانه، سیستم های سرمایشی خاموش شود. درجه دمای کولرهای گازی دو تکه (اسپیلت) در فصول گرم روی 26 درجه تنظیم شود.
  • فعالیت های گرمازا مانند شست و شو و اتوکشی در ساعاتی که دمای هوا کمتر است (اول صبح) انجام شود.
  • قرار دادن سایه بان روی کولر می تواند باعث خنک تر شدن خانه شود.
  • برای استفاده بهینه از یخچال و فریزر درجه ترموستات آن در دمای 3 تا 5 درجه سانتی گراد تنظیم شود. نوار درزگیر در یخچال و فریزر به طور مرتب بازرسی شده و مواد غذایی گرم، درون یخچال و فریزر قرار نگیرد.
منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا
انتشار: 15 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 1083

به "پرمصرف ترین وسایل برق خانگی را بشناسید" امتیاز دهید

3 کاربر به "پرمصرف ترین وسایل برق خانگی را بشناسید" امتیاز داده اند | 3.7 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پرمصرف ترین وسایل برق خانگی را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید