خواص چای سبز؛ 11 خواص مفید و کاربردی

به گزارش مرد کوچک، خواص چای سبز در این دنیای پر شتاب بر کسی پوشیده نیست؛ نوشیدنی های طبیعی و گیاهی در دنیای تغذیه و سلامت به جایگاهی رسیده اند که نقش پر رنگی در سلامت افراد ایفا می نمایند. چای سبز هم از آن دسته نوشیدنی هایی است که به خاطر خواص بی شمارش از سال ها پیش در فرهنگ های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

خواص چای سبز؛ 11 خواص مفید و کاربردی

با نوشیدن یک فنجان از این چای به راحتی می توانید به دل باغ های سرسبز آسیا سفر کنید تا از خواص آن بهره ببرید. مجذوب کنندهیت تاریخچه چای و خواصش بر کسی پوشیده نیست؛ پس در این مقاله خواص چای سبز، انواع، عوارض و مقدار مصرف آن را بخوانید تا بیشتر با این نوشیدنی باستانی آشنا شوید.

چای سبز چیست؟

چای سبز، نوشیدنی سبز زمردی از دل مزارع شرق آسیاست که با نام چای اکسید نشده هم شناخته می گردد، این چای منحصرا از برگ های کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) به دست می آید.

از مهم ترین تفاوت های این چای با چای سیاه می توان به نحوه فرآوری آن اشاره نمود. چای سبز با قدمتی طولانی از برگ های تازه و فرآوری نشده تهیه می گردد و فرایند پژمرده شدن و اکسیداسیون مشابه بر روی برگ و جوانه های کاملیا سیننسیس صورت نمی گیرد. انجام ندادن این فرایند تاثیر به سزایی در حفظ آنتی اکسیدان ها و خواص چای سبز دارد.

چای سیاه باید فرایند تخمیر را پشت سر بگذارد، در حالی که چای سبز پس از برداشت باید با یاری حرارت به شکل بخاردهی یا تفت دادن در تابه، فرآوری گردد تا از اکسیداسیون آنزیمی جلوگیری و ترکیبات مفید آن حفظ گردد. پیشنهاد ما به شما خواندن مطلب خواص چای سیاه است تا با فواید کاربردی آن هم آشنا شوید.

ارزش غذایی یک فنجان چای سبز

چای سبز، این نوشیدنی باستانی نه تنها عطر، طعم و خواص آرام بخش بودن آن مورد توجه قرار گرفته است بلکه جدول ارزش غذایی قابل توجهی هم در دنیای تغذیه دارد. چای سبز از نظر ترکیبات شیمیایی حاوی بیش از 500 ترکیب مختلف است که ترکیبات آلی، معدنی و آنتی اکسیدان ها را شامل می گردد.

این ترکیبات، همگی در کنار هم، فواید متعددی برای سلامتی فرد به ارمغان می آورد و آن را به یک انتخاب هوشمندانه در رژیم غذایی تبدیل می نماید. با مطالعه جدول زیر، بهتر با ارزش غذایی این نوشیدنی زمردی آشنا خواهید شد:

انواع چای سبز

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که بیش از 1500 نوع از چای سبز در دل دنیای شرق وجود دارد که در مراسم چای از آن ها بهره می برند. با توجه به خواص، کاربرد و هدف تان می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید. در ادامه مطلب تنها بخشی از مهم ترین و پر مصرف ترین آن ها را نام خواهیم برد:

  • سنچا Sencha: یکی از رایج ترین انواع چای سبز در ژاپن محسوب می گردد که 80 درصد از کل فراوری چای این کشور را به خود اختصاص داده است. سنچا از برگ های کامل چای، برداشت و با بخار حرارت داده می گردد. طعم آن با توجه به کیفیت و زمان برداشت از ملایم، کمی شیرین تا تلخ و علفی فرق دارد.
  • ماچا Matcha: پودری سبز رنگ است که در مراسم های سنتی ژاپن، استفاده و سرو می گردد. فرایند تهیه ماچا به این شکل است که باید سه هفته قبل از برداشت کامل در سایه و فضایی به دور از آفتاب نگه داری گردد. در ادامه برگ های آسیاب شده را تبدیل به پودر می گردد. این چای برخلاف دیگر انواع چای، تنها در آب جوش حل می گردد. طعم این چای تلخ و تاثیر به سزایی در افزایش تمرکز و انرژی دارد.
  • گیوکورو Gyokuro: در کنار آنالیز خواص چای سبز باید بگوییم این نوع چای از گران ترین و مرغوب ترین انواع چای سبز به شمار میرود که فرایندی مشابه به ماچا دارد. ناگفته نماند که طعم آن غنی، شیرینی و کمی دریایی تر است.
  • هوجیچا Hojicha: این نوع چای سبز تنها برگ و گاهی ساقه های آن برداشته می گردد. فرایند تهیه این نوع چای سبز به گونه ای است که با برشته کردن، رنگ آن به قهوه ای ملایم و قرمز تغییر و مزه ای شبیه به آجیل و کارامل پیدا می نماید. کافئین آن بسیار کم است و برای بهره بردن از خواص این چای سبز می توانید آن را در عصر یا قبل از خواب مصرف کنید.
  • گنماایچا Genmaicha: چای سبز ترکیبی از سنچا و برنج قهوه ای بو داده است. بعضی از ژاپنی ها گاهی به آن پاپ کورن هم اضافه می نمایند. طعم آن با حفظ خواص چای سبز، آجیلی و گرم است که نسبت به دیگر انواع چای سبز دلچسب و متفاوت تر است.
  • کابوسچا Kabusécha: بوته این چای حدود یک هفته تا 10 روز قبل از برداشت باید با یک سایه بان کامل پوشیده می گردد اما زمان آن نسبت به چای گیوکورو بسیار کمتر و طعم آن نسبت به دیگر چای های سبز، ملایم تر و شیرین تر است. با دانستن خواص چای بابونه، آن را هم می توانید در رژیم غذایی تان بگنجانید.
  • بی لو چوئن Bi Luo Chun: ظاهر این چای به علت پیچ خوردگی های بسیار برگ هایش، شبیه به حلزون های کوچک سبز رنگ است پس آن را در زبان ژاپنی این گونه نام گذاری نموده اند. زمان برداشت این چای اوایل فصل بهار است که طعمی تازه، گلی و میوه ای دارد. در نتیجه نمی توان از خواص آن غافل شد.
  • لانگ جینگ Long Jing: در چین این چای را با نام چای اژدهای چاه هم می شناسند که مربوط به یکی از چاه های سرسبز چینی می گردد. فرآوری این چای به صورت دستی صورت می گیرد؛ برگ های آن را به صورت دستی در وک که یک ظرف سنتی ژاپنی و چینی است تفت می دهند تا از اکسیداسیون آن جلوگیری و شکل صاف و مسطح آن حفظ گردد. طعم آن مانند دیگر چای های سبز ملایم، شیرین و آجیلی است.

خواص چای سبز

این روزها با توجه به روش های طبیعی برای بهبود کیفیت زندگی و سلامت بدن، چای سبز هم به یکی از اولویت های اصلی افراد تبدیل شده است. این نوشیدنی پر خاصیت از دیرباز نقش مهمی در زندگی سالم افراد به ویژه مشرق زمینی ها داشته است حال با پیشرفت علم و تکنولوژی می توان آن را یک نوشیدنی معجزه آسا نامید.

1. چای سبز؛ برترین چربی سوز

اگر نوشیدن یک فنجان چای سبز را قبل یا بعد از صبحانه در رژیم غذایی تان قرار دهید، می تواند راز سلامتی شما باشد. مهم ترین خواص چای سبز را در دنیای سلامت، چربی سوزی و لاغری می دانند. این نوشیدنی زمردی، سوخت و ساز را در بدن افزایش داده و به روند لاغری و کاهش وزن یاری می نماید. وجود ماده ای به نام پلی فنول به افزایش حرارت درونی بدن و افزایش مقدار سوخت انرژی یاری می نماید. تاثیر چای سبز را در فرایند چربی سوزی این گونه می توان آنالیز کرد:

بهبود سوخت و ساز با چای سبز

وجود کاتچین و کافئین در چای سبز، فرایند سوخت و ساز بدن را سرعت بخشیده و اکسیداسیون چربی را تحریک می نماید. از سویی دیگر نقش کاتچین و کافئین را در فراوری گرمای طبیعی بدن و چربی سوزی نمی توان منکر شد. بعضی از متخصصین تغذیه بر این باور هستند که وجود اپی گالو کاتچین و تحریک بعضی از ژن ها منجر به کاهش چربی شکم تا 37 درصد می گردد.

کاهش گرسنگی و عملکرد فیزیکی بدن چای سبز

در آنالیز فرایند چربی سوزی با چای سبز تنها دانستن این نکته کافی است که بدانید اپی گالوکاتچین و کافئین در چای سبز به تنظیم ژن ها، کاهش اشتهای کاذب و افزایش هورمون سیری افراد بسیار یاری می نماید. از سویی دیگر ورزشکاران با مصرف این نوشیدنی گرم و آرام بخش می توانند شاهد افزایش فعالیت های فیزیکی و سرعت فرایند ریکاوری خود باشند. اگر در انتخاب دو نوشیدنی مجذوب کننده کرک و ماسالا مانده اید حتما مطلب تفاوت چای کرک و ماسالا را بخوانید.

برترین زمان مصرف چای سبز برای چربی سوزی

از آن جا که چای سبز کالری ندارد افراد با قصد رژیم و کاهش وزن با خیال راحت و بدون نگرانی می توانند دو تا سه فنجان در طول روز آن را مصرف نمایند. با این حال بهتر است این کار زیر نظر متخصصین تغذیه و مربیان ورزشی صورت بگیرد. از نظر متخصصین برترین و بیشترین تاثیرگذاری این نوشیدنی زمانی آشکار می گردد که آن را 30 دقیقه قبل از تمرینات ورزشی نوش جان کنید.

مهم ترین علت که می توان برای آن بیان نمود؛ وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در برگ های چای سبز است که منجر به افزایش انرژی ورزشکاران، بهبود عملکرد ورزشی و سوخت و سازشان می گردد. افراد عادی می توانند نوشیدن یک فنجان چای سبز را در وعده قبل یا بعد از صبحانه قرار دهند تا علاوه بر افزایش انرژی، عملکرد متابولیسم بدن شان هم در طول روز افزایش پیدا کند. اگر در پی راهی دیگر برای چربی سوزی هستید حتما مطلب خواص چای ترش را بخوانید تا با این نوشیدنی چربی سوز بهتر آشنا شوید.

2. چای سبز؛ بهبود عملکرد مغز

از دیگر خواص چای سبز می توان به ترکیب کافئین و ال-تئانین اشاره نمود که نقش مهمی در بهبود تمرکز، حافظه و اخلاق افراد دارد. ترکیبات فعال در چای سبز و فعال شدن این محرک اثربخش بهبود عملکرد مغز، هوشیاری، تقویت حافظه و کاهش خطر اختلالات شناختی را در افراد به ویژه میانسالان و سالمندان در پی دارد.

شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه این نوشیدنی، یک نوشیدنی محرک شناخته می گردد؟ چای سبز با آن که نسبت به قهوه، کافئین زیادی ندارد اما به هوشیاری ذهنی و انرژی افراد بسیار یاری می نماید. در آخر آن که روند پیری مغز افراد را هم بسیار کاهش می دهد. حال که از افراد میانسال صحبت به میان آمد باید این مطلب را بدانید که مصرف چای سبز نه تنها روند پیری را عقب می اندازد بلکه از چاقی و افزایش وزن در دوران کهولت هم جلوگیری می نماید. خواندن مطلب آداب دم کردن چای به عنوان یک ایرانی، یاری تان خواهد نمود تا مراسم و میهمانی هایتان را بهتر پیش ببرید.

3. چای سبز؛ تضمینی برای طراوت پوست

از دیگر خواص مهم چای سبز می توان به نقش آن در جوان سازی پوست و جلوگیری از ریزش موها اشاره داشت. از آن جا که پلی فنول های موجود در چای سبز، خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند به محافظت از پوست در برابر ناشی از اشعه های مضر UV، جذب رادیکال های آزاد و دیگر فاکتورهای خارجی بسیار یاری می نماید. روغن چای سبز، روغنی است که بیشتر متخصصین پوست برای مسائل پوستی مانند جوش و التهاب به بیماران شان بسیار پیشنهاد می دهند.

ماسک های صورت با چای سبز

چای سبز با توجه به خواص روشن نمایندگی و جوان سازی صورت یکی از برترین گزینه ها برای تهیه ماسک به شمار میرود. در ادامه سه مدل ماسک طبیعی چای سبز را معرفی خواهیم کرد تا در خانه درست و بهره ببرید. پیشنهاد ما خواندن مطلب چای کیسه ای و فرآیند به وجود آمدن آن است.

  1. از چای کیسه ای سبز که کامل خنک شده است به عنوان یک ماسک قوی برای برطرف چروک و تیرگی دور چشم بهره ببرید.
  2. چای سبز را کامل آسیاب کنید سپس با مقداری آرد برنج و کمی آب مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد. این خمیر گیاهی را باید تا یک ماه، روزی 20 تا 20 دقیقه روی صورت تان بگذارید. در نهایت آن را با آب سرد بشویید تا شاهد معجزه آن باشید.
  3. چای سبز را به شکل معمول دم کنید سپس زمان دهید تا چایی تان سرد گردد. حال با یاری یک پنبه، محتویات فنجان را به صورت خود بمالید. شکیبا باشید تا چای روی صورت تان کامل خشک گردد. با این روش در مدت زمان کمی می توانید جای زخم، جوش و آکنه را تا حد خوبی از بین ببرید. باید بدانید که با این روش نه تنها از بروز مجدد آکنه جلوگیری می گردد بلکه یک مرطوب نماینده دست و صورت هم به شمار میرود. اگر در کنار چای سبزتان به فکر چای کرک هستید اما نحوه دم آوری آن را نمی دانید طرز تهیه چای کرک فوری در خانه را بخوانید.

4. چای سبز؛ تقویت نماینده تارهای مو

وجود مقادیر زیادی انواع آنتی اکسیدان در چای سبز به جلوگیری از ریزش مو و رویش مجدد مو یاری می نماید در نتیجه تاثیر قابل توجهی در بهبود سلامت و کیفیت مو دارد. با پیشرفت علم و تکنولوژی شاهد استفاده از چای سبز در فرمولاسیون ماسک، کرم ها و مواد آرایشی و پوستی هستید. از سویی مصرف چای سبز تاثیر قابل توجهی در ترشح هورمون های تستوسترون و هیدروتستوسترون دارد که رویش مجدد موها، کیفیت مو و عدم ریزش آن را در پی دارد.

به صورت تخصصی ماده اپیگالوکاتچین روی ریزش موی هورمونی یا همان آندروژنیک تاثیر قابل توجهی دارد؛ از اثر گذاشتن هورمون تستوسترون و دی هیدروتسترون بر روی موها جلوگیری می نماید. ماده دیگری به نام کویرستین از فراوری پروتئین التهابی جلوگیری می نماید تا مانع ریزش مو گردد. در آخر آن که کافئین موجود در چای سبز، با تحریک lGF-1 در فولیکول مو، به افزایش و رشد مو بسیار یاری می نماید. در ادامه به صورت تیتروار نقش چای سبز در تقویت مو اشاره خواهیم کرد:

  • ترمیم مو
  • صاف کردن مو
  • کنترل چربی مو سر
  • بهبود گردش خون
  • جلوگیری از شوره سر
  • افزایش درخشندگی مو
  • حفظ رطوبت و نرمی مو
  • کاهش شکستگی و شکاف مو
  • رساندن مواد مغذی به کف سر

خواص چای سبز برای سلامت مو

بعد از شستن موهای خود با شامپو به روش معمول می توانید ترکیب چای سبز با آب را جایگزین نرم نماینده مو خود کنید. چای سبز به خاطر مواد مغذی فراوان منجر به تقویت رشد موها شده و تغذیه رسانی به موها را بهبود می بخشد. آنتی اکسیدان موجود در چای سبز، محرک رشد فولیکول های مو بوده و با غنی بودن از ویتامین ها در نرمی و لطافت مو نقش دارد.

5. چای سبز؛ تقویت نماینده ریه

با توجه به نقش ریه در تنفس و رساندن اکسیژن به تمام بدن، بسیار مهم است که آن را از تمام آلودگی و بیماری ها پاک نگه دارید. پس دم کردن و مصرف چای سبز را بسیار جدی بگیرید. از آن جا که چای سبز حاوی پلی فنول است به راحتی می تواند در درمان بیماری هایی مانند برونشیت مزمن (COPD) یا همان سرفه های خلط دار و آمفیزم موثر واقع گردد. پس می توان از دیگر خواص چای سبز، ضد التهابی بودن آن را برشمرد که از انسداد مزمن ریه به خوبی جلوگیری می نماید. طرز تهیه چای لاته را بخوانید تا با یک نوشیدنی متفاوت از میهمان هایتان پذیرایی کنید.

تحقیقات در آنالیز های تخصصی نشان می دهد که علاوه بر پلی فنول، آنتی اکسیدان هایی مانند اپی گالو کتشین گالات (EGCG) نقش اساسی در حفاظت و ترمیم بافت ریه دارد؛ ترکیبات موجود در چای سبز، نه تنها التهاب ریه را کاهش می دهد بلکه استرس اکسیداتیو را هم کم نموده که نتیجه آن کندی روند آسیب به سلول های ریوی است.

یک مطالعه منتشر شده در نشان داده است که مصرف منظم چای سبز می تواند به بهبود عملکرد ریه و کاهش التهابات تنفسی یاری کند. به صورت کلی دانشمندان مصرف چای سبز را بخشی از زندگی سالم می دانند که همگی باید آن را در رژیم روزانه شان بگنجانند.

6. چای سبز؛ سپری در برابر سرطان

چای سبز نه تنها نقش مهمی در سلامتی ریه ها دارد بلکه با برخورداری از آنتی اکسیدان های قوی، به مهار رشد سلول های سرطانی و کاهش التهاب آن هم یاری می نماید. شواهد پزشکی حاکی از آن است که مصرف چای سبز حدود 30 تا 20 درصد ابتلا به خطر سرطان پستان را کاهش می دهد. از سویی دیگر چای سبز، تاثیر به سزایی در کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و پروستات در آقایان دارد.

پژوهش مجله های معتبری مانند و حاکی از آن است نوشیدن چای سبز، یک آنتی اکسیدان قوی در برابر رشد سلول های سرطانی به شمار میرود که به مرور مرگ سلولی را تحریک و از افزایش رگ های توموری در بدن جلوگیری می نماید. از طرفی، آنزیم های فعال در چای سبز می توانند مراحل اولیه شکل گیری سرطان را محدود نموده و از آسیب های DNA ناشی از رادیکال های آزاد جلوگیری نمایند. از دیگر نوشیدنی های مجذوب کننده می توان به چای سفید اشاره نمود با خواندن مطلب همه چیز درباره چای سفید، به خوبی با آن آشنا خواهید شد.

7. چای سبز؛ تنظیم نماینده قند خون

ترکیباتی مانند کاتچین و EGCG در چای سبز، حساسیت با انسلوین را در بیماران دیابتی تا جای ممکن کاهش می دهد. از سویی دیگر با گنجاندن مصرف منظم چای سبز در رژیم غذایی تان، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حد زیادی کاهش دهید.. مطالعات دانشمندان ژاپنی بیانگر آن است که مصرف چهار فنجان چای سبز در روز تا 15٪ این خطر را کم می نماید.

8. چای سبز، تقویت نماینده دهان

از خواص چای سبز می توان به خواص ضد باکتریایی آن اشاره نمود که کاتچین های موجود در برگ ها، به کاهش رشد باکتری های مضر در دهان و دندان یاری می نماید. از سویی دیگر تاثیر آن را در کاهش بوی بد دهان نمی توان انکار کرد. پس اگر از این مشکل رنج می برید می توانید با مصرف یک تا دو فنجان چای سبز در روز آن را از بین ببرید. در آخر آن که خواص ضد باکتریایی چای سبز از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان در افراد جلوگیری می نماید. در فصل پاییز و زمستان از طرز تهیه چای ماسالا غافل نشوید که نوشیدنی گرم و مقوی به شمار میرود.

9. چای سبز؛ تضمین نماینده عروق

در جوامع امروزی شاهد افزایش وزن ناشی از بی تحرکی، رژیم نامناسب و ژن هستید که باید با رژیم غذایی مناسب و گنجاندن نوشیدنی و خوراکی های مفید هرچه سریع تر از ابتلا به آن جلوگیری کرد. با توجه به خواص چای سبز، می توان آن را یکی از نوشیدنی های مفید و سالم دانست که تاثیر ثابل توجهی در سلامت بدن دارد.

چای سبز خواص بی شماری دارد، می توان کاهش مقدار کلسترول بد یا همان LDL را یکی از مهم ترین آن ها دانست. وجود اپی گالوکاتچین در چای سبز، تاثیر قابل توجهی در این موضوع دارد. از آن جا که کلسترول بد با جمع شدن در دیواره سرخرگ، جریان خون را مسدود می نماید با مصرف چای سبز به راحتی می توانید خطر ابتلا به آن را کاهش دهید. مصرف چای سبز تا حدی در کاهش و جلوگیری از ابتلا به بیماری های مختلف موثر است که نمی توان از تاثیر مستقیم آن در بهبود سیستم قلب و ریه، کاهش خطر سکته قلبی و مغزی چشم پوشی کرد. اگر در پی یک نوشیدنی مجذوب کننده دیگر هستید حتما طرز تهیه چای خرمالو را بخوانید.

10. خواص چای سبز برای زنان

نوشیدن چای سبز تا جایی مفید و کاربردی است که می توان آن را برای زنان و مردان در دسته بندی های جداگانه قرارد داد. در ادامه آنالیز این موضوع، خواص چای سبز را برای زنان و بانوان مطرح خواهیم کرد. شاید یکی از مهم ترین مسائل برای بانوان درد دوران قا.عدگی است که این نوشیدنی سبز با خواص ضد التهابی، نقش یک تسکین دهننده قوی را بازی می نماید.

از سویی دیگر ترکیب چای سبز با مقداری آب می تواند یک پماد موضعی قوی برای بانوان دارای HPV باشد. با توجه به حساس بودن پوست بانوان بهتر است این کار زیر نظر پزشک متخصص صورت بگیرد تا عوارض جانبی برای فرد به همراه نداشته باشد. به صورت کلی از دیگر مزایای مصرف چای سبز برای بانوان، می توان موارد زیر را نام برد:

  • رشد جنین در دوران با.رداری
  • کاهش علائم فیبروم های رحمی
  • افزایش سطح انرژی دردوران شیردهی
  • کاهش استرس در مادران باردار و شیرده
  • کاهش آسیب های استخوانی ناشی از یائسگی
  • کاهش ابتلا به سرطان سینه، دهانه رحم و تخمدان
  • هضم و بهبود سلامت روده در دوران بار.داری و شیردهی
  • مبارزه با اضافه وزن ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • تسکین علائم یائسگی؛ گُر گرفتگی، تغییرات خلقی و تعریق شبانه

11. خواص چای سبز برای آقایان

کافئین طبیعی در چای سبز به افزایش تمرکز، کاهش خطر بیماری های قلبی-عروقی و کلسترول بسیار یاری می نماید. از سویی دیگر مصرف این چای برای مردانی مفید است که فعالیت های بدنی سنگین دارند و از درد مفاصل رنج می برند. اگر از نقش تسکین دهندگی آن گذر کنید باید بدانید که تاثیر به سزایی در کاهش ابتلای آن ها به دیابت نوع 2 را دارد. از دیگر خواص این نوشیدنی مقوی برای مردان، می توان موارد زیر را نام برد:

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات
  • کاهش خطر ابتلا به بیماری های عروقی
  • افزایش کیفیت و تعداد ا.سپرم
  • کاهش وزن و چربی سوزی
  • بهبود اختلالات نعوذی
  • بهبود خلق و خو

عوارض مصرف چای سبز

با توجه به تحقیقات انجام شده خواص بی شماری را می توان برای چای سبز برگزید که در بالا به مهم ترین آن ها اشاره شد. با این حال مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشت رعایت اعتدال در مصرف این نوشیدنی گرم و پر خاصیت است.

چای سبز با تمام خواص و مزایایش در صورت مصرف بیش از مقدار عوارض جبران ناپذیری برای سلامت افراد دارد. در ادامه به مهم ترین عوارض مصرف بیش از حد آن اشاره خواهیم کرد:

  • تکرر ادرار
  • اختلالات گوارشی
  • سردردهای مزمن
  • افزایش اختلالات دارویی
  • افزایش بی خوابی و اضطراب
  • افزایش احتمال تشنج به علت کافئین موجود
  • کاهش جذب آهن به ویژه در افراد مبتلا به کم خونی

زمان مصرف چای سبز

نوشیدن چای سبز زمان خاصی ندارد؛ برای بهره بردن از خواص این نوشیدنی پر خواص بهتر است در رژیم غذایی تان آن را در وعده صبح بگنجانید. باید این نکته را بدانید که مصرف چای سبز کامل به سبک زندگی، رژیم غذایی و شرایط بدنی تان دارد پس نمی توان زمان دقیقی برای مصرف آن در نظر گرفت.

با توجه به طبع سرد این چای می توانید آن را کنار مصلحاتی مانند هل، زنجبیل، دارچین، نعناع، عسل، نبات و آویشن مصرف کنید. در کنار چای سبز، از طرز تهیه چای آلبالو خوش رنگ و ملس غافل نشوید. نکته آخر آن که افراد زیر بهتر است با هدایت پزشک متخصص، مصرف چای سبز را در رژیم شان قرار دهند:

  • بچه ها
  • افراد مبتلا به کم خونی
  • خانم های باردار و شیرده
  • افراد دارای طبع سرد

با همه این توضیحات، به راحتی می توان درک کرد که چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی ساده است؛ همراهی است که در مسیر سلامتی و نشاط، نقش پررنگی ایفا می نماید. تنها باید آن را هوشمندانه و به مقدار در زندگی روزمره خود جای دهید تا از تمام خواص چای سبز بهره مند شوید.

انتشار: 8 مرداد 1404 بروزرسانی: 8 مرداد 1404 گردآورنده: miniman.ir شناسه مطلب: 2409

به "خواص چای سبز؛ 11 خواص مفید و کاربردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص چای سبز؛ 11 خواص مفید و کاربردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید